ANC Montblanc

Mig miler de persones omplen el teatre del Casal a l’acte de l’ANC

Va ser un acte unitari de tots els partits a favor del Sí-Sí

Kig miler de persones van omplir el teatre del Casal Montblanquí a l’acte de l’ANC del passat divendres. Presentat pels periodistes Núria Sabaté i Josep Ardila, la primera part es va encetar amb dos vídeos de l’ANC nacional, que evidencien la mobilització popular en favor del dret a decidir. Es donava pas així a la part més cultural de l’acte. La lectura de la poesia de Miquel Martí i Pol “Ara mateix”, a càrrec de Jordi Salvà, va arrencar els aplaudiments del públic en sentir “tot està per fer i tot és possible”. Un dels moments més emotius va ser la ballada de sardanes, que encerclava un pilar de la colla castellera els Torraires de Montblanc. Al so de la Santa Espina, l’enxaneta va desplegar una estelada. Posteriorment, la veu i el violoncel de Josep Cardona i Munni Martín van interpretar “El Cant dels Ocells”.

L’acte de l’ANC va comptar amb el suport de totes les formacions polítiques montblanquines en una demostració de la unitat que suscita el procés independentista a la vila. Així, regidors i representants d’ERC, CDC, UDC, Independents per Montblanc, PSC, IC-V i CUP van prendre la paraula per donar suport al dret a decidir i cridar a la participació de tots els montblanquins el proper 9N. El regidor del PSC, Pere Domènech, va assegurar que “el meu partit no em representa i jo no el represento a ell” i es va mostrar a favor del Sí-Sí. També ho va manifestar així el cap d’Unió Democràtica a Montblanc, Santi Porta, que també va participar a l’acte.

El membre del secretariat nacional de l’ANC, Ferran Civit, va intervenir-hi per destacar: “Hem arribat fins aquí i no ens pararan. Aquest 9N, entre tots hem d’omplir les urnes per poder construir un país nou i millor per a tots”. El coordinador de Montblanc per la Independència, Enric Balauder, va tancar els parlaments: “No hem de fer milers de vots. N’hem de fer milions i els hem de fer entre tots!”. L’acte es va cloure amb el públic dempeus i l’acompanyament de La Coral Flor de Lis, entonant Els Segadors.

Durant l’acte, els voluntaris de l’agrupació local de l’ANC van repassar, amb un escrit i un vídeo, els principals actes organitzats el darrer any i mig: conferències, l’estelada encesa per espelmes a la plaça Major, la cadena humana per encerclar la muralla de Montblanc, la formació de la V a Sant Francesc i la recollida de signatures pel Dret a Petició, entre altres. L’assemblea recorda que aquest és un moviment construir de i per a la gent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp