Josep Ardila

Mobilitzacions si no comencen les obres del túnel del Coll de Lilla al gener

Els alcaldes de Montblanc i Valls ho han anunciat avui que s'ha obert el tram de l'A-27 fins a Masmolets

Montblanc i Valls es mobilitzaran si les obres del túnel del Coll de Lilla no han començat durant la primera quinzena del proper mes de gener. Ho han anunciat els alcaldes dels dos municipis aquest divendres a Masmolets, on s’ha obert el tram de la variant de Valls de l’A-27.

Albert Batet i Josep Andreu han criticat que el tram de carretera s’hagi obert dos dies abans de les eleccions al Congrés. “Els fets ens diuen que si el territori no s’hagués reivindicat no seríem on som, però si la primera quinzena del mes de gener no han començat les obres organitzarem una mobilització ciutadana”, ha dit Batet.

Els dos batlles han resaltat que “les promeses que es fan dos dies abans de les eleccions, que també poden jugar amb els sentiments de les persones, s’han de complir i les paraules no són perquè se les emporti el vent”. Batet i Andreu han destacat que “de moment encara no ens han comunicat de manera oficial que això ha de començar de seguida, i la nostra sospita és que això no començarà”.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha ironitzat amb les paraules del delegat del govern espanyol a Tarragona i ha dit que “ara per art de màgia han desaparegut els problemes amb les argiles expansives, això ho van dir perquè era més difícil dir no tenim diners i parem l’obra”. Andreu ha recordat que fa cinc anys que l’obra està aturada. Ahir el govern espanyol va anunciar que les obres del túnel del Coll de Lilla començaran l’any vinent.

Aquest divendres s’ha obert el tram de l’A-27 fins a Valls. Són cinc nous quilòmetres d’autovia amb una inversió de 86 milions d’euros.

Amb l’obertura del tercer tram, l’A-27 sumarà 22,3 quilòmetres operatius entre Tarragona i la variant de Valls, amb una inversió que s’enfila als 211,7 milions d’euros. El primer tram de 7,8 quilòmetres entre Tarragona i El Morell es va obrir l’agost del 2013 i, el segon, de 9,5 quilòmetres entre El Morell i l’enllaç de la C-37 a Valls, es va posar en marxa a l’octubre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp