Institut Ramon Muntaner

Montblanc acollirà la IV trobada de centres d’estudi del Camp de Tarragona

Es farà aquest proper dissabte el Museu Arxiu de Montblanc i Comarca

El Museu Comarcal de Montblanc acollirà aquest dissabte, 17 d’octubre, la IV Trobada dels Centres d’Estudi del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Departament de Cultura i la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana. Un any més la trobada pretén facilitar als diferents centres d’estudi del territori un marc de treball per debatre i crear projectes conjunts relacionats amb el patrimoni local.

La primera de les conferències previstes dissabte té com a centre d’interès la ciutat amfitriona. “Viure en una vila catalana baixmedieval: Montblanc (segles XIII-XIV)” serà la conferència impartida per l’historiador Jaume Felip Sánchez. Seguidament hi haurà el balanç dels grups de treball que es van crear en la trobada d’aquests centres l’any 2013.

Per finalitzar la IV Trobada d’aquest dissabte, hi haurà la presentació de nous projectes col·lectius proposats per alguns dels centres participants. Com a complement a aquesta part més teòrica es realitzarà una visita cultural a l’església parroquial Santa Maria la Major de la població.

La jornada està adreçada a centres d’estudis, entitats culturals i investigadors però també resta oberta a tothom que tingui interès en els temes a tractar. Per tal de participar-hi s’ha de formalitzar una inscripció totalment gratuïta a l’adreça merce@irmu.org o al telèfon 977 40 17 57. El dinar és opcional i té un preu de 15 euros per persona i també necessita d’inscripció prèvia, en aquest cas s’ha de realitzar abans del 15 d’octubre.

La Trobada dels Centres d’Estudi del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat compta en aquesta quarta edició amb la col·laboració de diverses entitats locals com el Centre d’Estudis Comarcals de la Conca de Barberà, que n’és l’amfitrió de la trobada, i el Museu Arxiu de Montblanc i comarca, així com de la Diputació de Tarragona i de la Fundació Josep Irla.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp