Montblanc acollirà les segones jornades internacionals de l’art rupestre

Es faran entre Montblanc i l'Espluga de Francolí del 28 al 30 d'octubre

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc organitzen les II Jornades d’Art Prehistòric de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, que tindran lloc els dies 28, 29 i 30 d’octubre. Les jornades compten amb el suport del Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Servei d’arqueologia i paleontologia de la Generalitat de Catalunya i l’IPHES. A més diverses entitats i ajuntaments també col·laboren amb l’esdeveniment, com son la Fundació Martí l’Humà i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, que acollirà les ponències del divendres 28 a la tarda.

Si bé l’objectiu de les primeres jornades, celebrades l’any 2019, es va centrar en exposar una visió integradora del coneixement adquirit sobre l’art rupestre de les diferents autonomies que resguarden aquest Patrimoni Mundial (UNESCO 1998) (Aragó, València, Múrcia, Castella-la Manxa, Catalunya, i algunes províncies septentrionals d’Andalusia), en aquestes segons jornades s’amplia el marc geogràfic fins a Cadis, així com el marc crono-cultural amb l’art rupestre del Paleolític superior.

Els objectius es mantenen en cercar les novetats, les noves troballes, les metodologies per la documentació i anàlisi, els estudis i projectes de recerca, les datacions, els contextos arqueològics, les propostes interpretatives, la difusió, la socialització d’aquest Patrimoni, i la gestió administrativa.

Amb un extens programa, les II Jornades reuniran a més de 50 ponents amb 27 comunicacions.

Els dies 28 i 29 es dediquen a les ponències, i pel diumenge 30 hi ha previstes quatre sortides en que podran participar tant les persones inscrites a les jornades com els ponents.

Les Jornades van destinades tant a especialistes com alumnes, universitaris, i estudiosos en general de les Humanitats: Història, Prehistòria, Arqueologia, Art, etc… així com a totes les persones interessades en aquestes matèries i públic en general.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook