Jordi Oliver

Montblanc acollirà una subhasta d’art benèfica que recollirà fons pels refugiats

Es farà el proper 7 de maig al claustre de Sant Francesc amb obres de diversos artistes de la Conca i convidats

La Conca de Barberà acollirà, el proper dissabte 7 de maig a les 7 de la tarda, una subhasta d’art benèfica per recollir fons per fer front a la crisi dels refugiats que s’està donant a Europa els darrers mesos. D’aquesta manera, un cop més, la societat civil organitzada intenta donar respostes més àmplies i més dignes que la classe política dirigent.

Fruit d’aquesta crisi, el col·lectiu La Conca amb els Refugiats ha promogut una iniciativa solidària que pretén, a través de l’art, fer una campanya de sensibilització i recollida d’aportacions econòmiques que es destinaran, a parts iguals, a les ONGs Metges Sense Fronteres i Refugee Care per atendre les necessitats més urgents de les famílies amb nens que es troben en el lamentable estatus de refugiats arreu d’Europa.

Les obres que se subhastaran han estat cedides altruistament pels artistes comarcals Montse Aiguadé, Josep Bou, Albert Carreras, Gerard Castellví, Natàlia Ferré, Forja Artística Cal Biel, Noe Gaya, Xavier Miró, Rosa M. Piqué, Àlex Rebollo, Teresa Ripoll, Joan Vizcarra, Lluís Soler i Núria Albà.

A banda d’aquests autors, els reconeguts artistes Perico Pastor i Paula Bonet, com artistes convidats, també han cedit peces per a la subhasta, confeccionant així un cartell molt interessant i de gran valor artístic.

La proposta inclou també l’edició de postals amb fotografies del foto-reporter Jordi Oliver, que ha cedit tres fotografies fetes als camps de refugiats de Calais i Dunkerque. Aquestes postals aniran numerades i permetran participar en el sorteig d’una obra original cedida per Joan Vizcarra. Les postals benèfiques, a un preu-donatiu de 5€, es podran adquirir en diversos centres col·laboradors d’arreu de la comarca. El sorteig serà presencial i es farà en finalitzar la subhasta.

L’organització també agraeix la col·laboració de les entitats que s’han involucrat en el projecte com APRODISCA, ADOMONT, AEiG Mare de Déu de la Mercè, AEiG L’Estornell, CRP Conca de Barberà, Formació Permanent del Casal de l’Espluga, Museu de la Vida Rural i édissenys, llibreria Índex i llibreria La Baldufa, així com l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp