Ivan Besora

Montblanc acollirà una trobada de les Aules de Sons de tot Catalunya

Durant el dia s'estrenarà la nova música de l'Àliga de Montblanc

Montblanc acollirà, aquest dissabte, una trobada de les escoles de l’Aula de Sons de tot Catalunya. A Montblanc fa un temps que va arribar aquest projecte musical, que té diverses escoles arreu del país, especialitzades en la música tradicional. Els alumnes aprenen a tocar la gralla, la tarota, el timbal, el sac de gemecs o al fabiol, entre d’altres instruments.

Des de l’Aula de Sons, un dels seus responsables, Ferran Benach, destaca que “aquests alumnes acaben després tocant en grups de cultura popular, i ho fan bé i amb qualitat, ja que gràcies a les classes poden millorar el seu nivell”.

Cada any, la xarxa d’escoles de l’Aula de Sons fa una trobada, que enguany es farà a Montblanc aquest dissabte 10 de març. L’objectiu és reunir a alumnes, professors i pares de les diverses escoles d’arreu del país, i organitzar activitats de tot tipus, sempre relacionades amb la música. De fet, la jornada agafa el nom de ‘tastets’ perquè durant tot el matí les activitats són petits tastos relacionats amb la música i els instruments tradicionals.

A Montblanc, per exemple, faran diversos tallers com ara un d’iniciació a la pandereta, un de cançó improvisada o un altre d’adaptació dels ritmes de bateria als timbals. Els tallers els faran al matí, i després d’un dinar popular, les 200 persones participants faran una cercavila pel poble, acompanyats de l’Àliga, l’Aligot i el Drac de Montblanc. La cercavila acabarà a la plaça Major, on es presentarà la nova música de l’Àliga de Montblanc, creada per un dels alumnes de l’Aula de Sons, Sergi Masalies, amb Marc Vall a la percussió. Serà a partir de les 6:45h de la tarda.

De l’Aula de Sons de Montblanc va néixer ja fa un temps el grup de grallers i timbals ‘Els Guardiols’ que ja han actuat en diverses ocasions a la vila, com ara al vermut de Festa Major.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp