Oficina de Turisme

Montblanc aconsegueix el distintiu turístic de Viles amb caràcter

L'atorga l'Agència de Turisme de Catalunya

Montblanc ha aconseguit la distinció turístics de ‘Ciutat i Viles amb caràcter’ que atorga l’Agència Catalana de Turisme. Al darrer plenari, el consistori va aprovar sol·licitar aquesta distinció, que ara s’ha pogut aconseguir.

Es tracta una marca de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement, que a banda de Montblanc, també han rebut Manresa, mentre que Calella de Palafrugell i Montsonís han rebut el segell de Pobles amb encant.

La marca Ciutats i Viles amb Caràcter té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya i promocionar aquelles ciutats i viles que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i viles amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic, artístico-creatiu o aquell que les defineixi i pel qual vulguin apostar.

De Montblanc s’ha valorat el seu passat medieval com a punt destacat i essencial de l’atractiu turístic del municipi. L’argumentari del distintiu també destaca que “la marca Montblanc Medieval es vincula a la Ruta del Cister i és un referent pel turisme d’interior de Costa Daurada”, i afegeix que al municipi “dinamitzen i difonen el caràcter de la ciutat associacions com l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi i festivitats com la Setmana Medieval”.

Una marca de prestigi
La marca Ciutats i Viles amb Caràcter i el segell Pobles amb Encant formen part del programes de treball de l’Agència Catalana de Turisme en l’àmbit del turisme cultural. El seu objectiu és atraure aquells turistes interessats pel turisme cultural i posicionar Catalunya com una destinació de referència en aquest segment. Les localitats que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d’un pla de promoció específic de l’Agència Catalana de Turisme.

Aquestes quatre localitats es sumen a les ja certificades Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa del passat mes de novembre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp