Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Montblanc acull 800 escoltes en un cap de setmana carregat d’activitats

Ha estat l'escenari de La Bajoca, on hi han participat agrupaments de la Demarcació de Tarragona

Montblanc s’ha omplert aquest cap de setmana amb 800 escoltes i guies de Catalunya de la Demarcació de Tarragona a La Bajoca. Feia més de deu anys que no s’organitzava un cap de setmana per a tots els infants i joves dels 13 agrupaments escoltes i guies de la demarcació. I, una vegada més, Montblanc ha estat el lloc escollit per celebrar aquesta trobada general.

Acampats a l’ermita de Sant Josep, els prop de 700 participants acompanyats per més d’un centenar de caps o monitors han omplert els carrers i places de la vila amb un intens programa d’activitats: jocs i tallers, una cursa d’orientació, descobertes d’entitats i un concert de danses tradicionals de la mà de la Cobla de la Mitja Lluna, entre d’altres. Per als caps, que hi dediquen el seu temps de forma voluntària, aquest ha estat un dels grans projectes del curs i un dels més importants dels últims anys; una activitat que fa visible entre els infants i les famílies el treball en xarxa que es duu a terme des de l’associació. La trobada va començar dissabte a primera hora amb l’arribada dels participants i el muntatge del campament a l’ermita de Sant Josep de Montblanc.

A mig matí, els nois i noies es dividiren en grups d’edat per dinar i fer activitats en diversos espais del poble. També comptaren amb la participació de diverses entitats com el Ball de Bastoners de Montblanc, la Colla Castellera Torraires de Montblanc, la Fira Medieval de Montblanc, Ràdio L’Espluga de Francolí, Educació Emocional amb Cavalls del Catllar i el col·lectiu feminista Les 4 gates de La Canonja, entre d’altres.

Al vespre, joc de nit conjunt i concert de danses amb la Cobla La Mitja Lluna de Tarragona, els components de la qual van fer ballar de valent els escoltes i guies més grans. Diumenge al matí, temps per recollir el campament i fer una cursa d’orientació per les rodalies de Montblanc. La Plaça Sant Francesc ha estat el lloc per fer la cloenda de la trobada, amb diversos agraïments, fi de festa, fotografia conjunta i hora dels adéus. La “Bajoca 2015” ha estat un èxit organitzatiu i de participació i ha estat possible gràcies l’equip de voluntaris, format per monitors o caps en actiu i antics, així com també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc, el Consell Comarcal de l’Alt Camp i del Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Els 13 agrupaments que formen la Demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya: l’AEiG Gent de Mar de Cambrils; l’AEiG Bisbe Borràs de La Canonja; l’AEiG L’Estornell de l’Espluga de Francolí; l’AEiG Mare de Déu de la Mercè de Montblanc; l’AEiG Ben Enllà, l’AEiG Misericòrdia i l’AEiG Montsant-Cim, de Reus; l’AEiG Alverna, l’AEiG Fent Camí, l’AEiG Gelsto, l’AEiG Ixent i l’AEiG Xaloc, de Tarragona, i l’AEiG Verge de la Candela de Valls.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp