Montblanc acull la celebració del 40è aniversari de la Xarxa d’Arxius Comarcals

Es va celebrar aquest passat dissabte a l'antic hospital de Santa Magdalena, seu de l'Arxiu Comarcal de la Conca

Montblanc ha acollit la celebració del 40è aniversari de la posada en marxa de la Xarxa d’Arxius Comarcals. Va ser aquest dissabte i ha coincidit amb la Setmana Internacional dels Arxius. L’Antic Hospital de Santa Magdalena, seu de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, va rebre arxivers, tècnics i investigadors d’arreu de Catalunya.

Un centenar de persones van assistir a taules rodones per valorar l’estat actual dels arxius i plantejar quin futur els espera. Amb tot, l’esdeveniment posava en relleu el paper dels arxius en la cultura i la funció de salvaguarda del patrimoni.

La importància i el bon estat de salut dels arxius passa per unes bones condicions. I en aquest sentit, durant la jornada també es va posar de manifest l’entesa entre Generalitat, Ajuntament de Montblanc i Consell Comarcal de la Conca per fer realitat el nou Arxiu Comarcal de la Conca. La Generalitat ja disposa de la partida pressupostària i l’Ajuntament ja ha fet els tràmits per adquirir els terrenys on s’ubicarà el futur nou arxiu, a tocar del baluard de Santa Anna. La jornada va ser presentada i dirigida per la periodista montblanquina Eva Pomares.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp