Capital Sardana

Montblanc acull la primera copa Catalunya de sardana esportiva

Mare Nostrum i Toc de Dansa en van resultar guanyadores

Les colles Mare Nostrum, en categoria Gran o Absoluta, i Toc de Dansa, en categoria Veterana, són les primeres campiones del nou títol impulsat per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya: la Copa Catalunya de sardana esportiva. La competició es va celebrar aquest passat dissabte, 28 de juliol, a la Plaça de Sant Francesc de Montblanc. L’elecció del municipi respon al fet que enguany és la Capital de la Sardana.

La 2a plaça de les colles Grans ha sigut per a Mans Amigues, de Cassà de la Selva, i el bronze l’ha aconseguit Riallera, de Vic. Pel que fa a les Veteranes, la 2a posició l’ha aconseguida Dansaires de Maig, de Barcelona, i la 3a, Encara hi som, de Vilanova i la Geltrú.

La Copa Catalunya és una competició nova en què per primera vegada les colles han ballat aparellades en format eliminatòria després d’un sorteig inicial. Les aspirants al títol estaven limitades a 6 colles Grans i 4 Veteranes. Per poder-hi participar, van tenir preferència d’inscripció les 3 primeres classificades del Campionat Regular de la temporada 2017 i les campiones de cada Campionat Territorial. Com que en alguns casos el nom estava duplicat, per cobrir les places lliures es van obrir inscripcions a d’altres formacions.

Així, al final les rotllanes que han ballat han sigut, en categoria Gran o Absoluta: Dansaires del Penedès, d’El Vendrell; Mans Amigues, de Cassà de la Selva; Mare Nostrum, de Barcelona; Nova Tarragona Dansa, de Tarragona; Riallera, de Vic i Xàldiga, de Barcelona. Pel que fa als Veterans, les colles inscrites han sigut Dansaires de Maig, de Barcelona; Encara hi Som, de Vilanova i la Geltrú; Penedès, d’El Vendrell i Toc de Dansa, de Tarragona.

Totes les sardanes, excepte la de la Final, ha sigut de 5 tirades. Les peces que han hagut d’executar les colles també s’han decidit per sorteig d’una llista de 16 propostes musicals diferents. Així, s’ha posat a prova les colles per demostrar quina és la millor d’aquest nou títol. La part musical ha anat a càrrec de la cobla Ciutat de Cornellà.

A l’esdeveniment hi han assistit el regidor de cultura de l’Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat; el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado; la presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Núria Escudé i el president del Grup Sardanista Montblanc, Ramon Requesens.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp