Joan López

Montblanc acull una jornada sobre l’atenció als pacients amb malalties cròniques

L'objectiu dels professionals sanitaris és explorar un nou model d'atenció més multidisciplinar

La seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà a Montblanc acull, aquest dimarts, la segona Jornada Territorial d’Atenció a la Cronicitat de l’Alt Camp i la Conca. Sota el lema ‘On som i cap a on anem’, professionals de la salut han abordat nous mètodes per atendre els pacients amb malalties cròniques. La jornada, de fet, pretén proporcionar un marc on els professionals del territori puguin adquirir unes bases conceptuals i operatives de la cronicitat, creant unes implicacions de futur, per millorar l’atenció de les persones amb patologies cròniques i avançades.

A la jornada hi participen metges, infermers, treballadors socials i professionals de residències del territori. “L’objectiu és posar sobre la taula un nou model d’atenció al pacient crònic, hem de fer un treball molt més multidisciplinar”, assegura Raquel Girona, directora de la Unitat Funcional de l’ICS de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. “Aquest model ha de servir per fer un abordatge multidisciplinar al pacient crònic, on hi actuïn tots els agents implicats”. Els professionals han detectat que cada vegada més, el pacient de malaltia crònica vol participar de les seves decisions, “és un malalt molt més complexe”.

En aquest sentit, també s’han detectat casos de pacient que viuen situacions socials complicades, no per la seva condició econòmica, sinó per la seva situació en indrets aïllats. “Hem parlat del cas d’un pacient que no té problemes econòmics, però viu sol en una masia aïllada. Aquí cal fer un treball on també hi intervinguin els serveis socials, un treball multidisciplinar”, explica Raquel Girona.

La jornada s’ha desenvolupat durant tot el matí a la Sala Noble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp