RM

Montblanc adquireix una nova màquina de neteja, menys sorollosa i més eficient

És més petita que l'actual i servirà per netejar els carrers del centre històric

Montblanc ha adquirit una nova màquina de neteja. El vehicle, més petit del que ja té actualment el consistori, servirà per netejar el centre històric, ja que permetrà arribar a carrers més estrets, on l’actual no podia no ho podia fer, i que ara passarà pels carrers de fora muralles.

A més, la màquina no és tan sorollosa i és més respectuosa amb el medi ambient, ja que té poc consum i té un sistema que recicla l’aigua que utilitza. Als carrers del centre, moltes vegades estrets i amb cases altes, la màquina ressona molt, causant molèsties als veïns, un problema que ara es solucionarà, ja que el nou vehicle té tres velocitat de turbina que es poden regular segons el carrer per on passi.”La nova màquina millorarà molt els decibels, respectant el descans dels veïns”, explica el cap de la brigada, David Ramos.

La nova màquina, que és de renting a quatre anys més dos d’addicionals, ha tingut un cost de 157.000 euros, el que suposa uns 2410 euros al mes.

A la roda de premsa que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Ajuntament, també s’ha parlat de civisme. El consistori vol posar en marxa una nova campanya per acabar amb determinades conductes dels veïns. El primer tinent d’alcalde i regidor de serveis i instal·lacions, Francesc Benet, ha destacat que “molts ciutadans deixen els vehicles sobre les voreres, i arreglar-les té un cost de 58 euros per metre quadrat”.

Els xiclets a terra o els excrements de gossos també encareixen el cost de neteja.Concretament, treure un xiclet té un cost de sis euros, el mateix que recollir un excrement. La regidor de la Policia Local i mobilitat, Marta Civit, ha destacat que “després de la festa major posarem en marxa una campanya per fer incís sobre aquests tres aspectes, que s’han de millorar si volem ser un municipi turístic”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp