Ràdio Montblanc

Montblanc aprova un pressupost de 8,2 milions d’euros per l’any 2015

Els comptes aconsegueixen la unanimitat de tots els regidors del consistori

L’Ajuntament de Montblanc va aprovar, aquest dilluns, el pressupost municipal per l’any 2015 de 8 milions 205 mil euros, que suposa un increment de gairebé un milió d’euros respecte al pressupost de l’any passat.

Un dels capítols que més creix és el d’ingressos en un 17% i el de recaptació d’impostos, que puja un 14% i suposa pràcticament la meitat del pressupost. Això ha sigut així per la revisió de l’IAE a les empreses de la vila.

Pel que fa a inversions, el pressupost preveu una despesa d’1 milió 118 mil euros. Entre les inversions, destaca l’aportació de 90.000 euros a les obres de la Cooperativa, que s’espera que s’acabin durant el primer semestre d’aquest 2015. També destaca la urbanització del carrer General Castellví, l’arranjament de diversos carrers i camins del municipi i dels lavabos del cementiri, inversions a la zona humida de la Sallida i a les pistes de tennis i la millora del parquet del pavelló municipal, entre d’altres actuacions

Els comptes de la unanimitat
Tots els regidors han coincidit en destacar que el pressupost ha estat molt consensuat i discutit. El regidor Pere Domènech ha assegurat que “el pressupost recull part dels nostres programes electorals”. Des de la FIC, Toni Gutiérrez ha destacat que “en la meva àrea, la de serveis socials, hem mantingut l’aportació de l’any passat”. Carles Carreras, de CiU, va aprofitar per fer una autocrítica, assegurant que “hauríem d’haver fet un esforç més gran per baixar l’IBI i evitar que el ciutadà hagi de pagar més”. Per l’Entesa, Agnès Ribó va assegurar que “és un pressupost on hi hem participat tots”.

L’alcalde, Josep Andreu, es va felicitar per la unanimitat aconseguida, recordant que “en els darrers vint anys és el primer pressupost que aconsegueix el vot favorable de tots els regidors”. També va assegurar que “espero que aquest sigui el pressupost de deixar la crisi i enlairar-nos, hem passat de 7 a 8 milions d’euros”.

La regidora d’hisenda, la més crítica
La regidora d’hisenda, responsable del projecte de pressupostos, Judit Casals, va destacar que “és un pressupost just d’equilibri. És un acord comú de tots i jo el respectaré, però jo no ho hauria fet així”. Casals, però, va assegurar que està molt satisfets de la reducció del deute que s’ha fet. “Quan vam entrar l’endeutament estava en un 112%, i ara estem al 60%”, va assegurar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp