Ajuntament de Montblanc

Montblanc aprova una moció de rebuig contra les noves mesures fiscals per les entitats

El text aprovat protagonitza una picabaralla entre Judit Casals i Pere Domènech

L’Ajuntament de Montblanc va aprovar aquest dimecres una moció de suport a la simplificació tributària de les obligacions de les entitats sense ànim de lucre. La nova llei inclou canvis substancials respecte a la llei anterior, entre les quals hi ha l’obligatorietat de presentar declaració per part de totes les entitats sense ànim de lucre. A partir d’ara, qualsevol entitat, encara que no realitzi cap activitat econòmica, estarà obligada a presentar l’Impost de Societats.

Aquests mesura representa un mal de cap per les entitats, ja que complica la gestió de l’entitat. De fet, moltes associacions han optat per contractar un gestor, amb l’increment de cost que això suposa. Tots els regidors hi van votar a favor, destacant la importància del teixit associatiu per la vila i per Catalunya.

Els regidors de l’Ajuntament es van comprometre, després d’aprovar la moció, a ajudar en tots el que sigui possible a les entitats per tal de simplificar aquestes gestions i que no suposin un cost extra. De fet, el consistori ha posat en marxa diverses reunions per parlar-ne amb les entitats. La setmana passada es va fer amb les associacions esportives, i la propera reunió s’ha convocat el divendres 27 de febrer de les 7 de la tarda a l’antic hospital de Santa Magdalena, coorganitzada amb el Consell Comarcal.

Picabaralla entre regidors
La moció aprovada es va veure eclipsada per la picabaralla que van mantenir el regidor Pere Domènech i la regidora d’hisenda, Judit Casal. Després d’aprovar el text, Casals va intervenir per destacar que “m’ha costat molt votar-hi a favor perquè no està ben explicat”.

Casals va afegir que “les subvencions a les entitats s’han donat sense massa control. No crec que a Montblanc s’hagi fet de manera desmesurada, però hi ha moltes entitats que no porten els papers com ho haurien de fer”. La regidora d’hisenda va acabar dient que “les entitats són una font de vots importants, però s’ha de tenir cura en com es treuen els diners de l’administració”.

El regidor Pere Domènech, després d’escoltar la regidora, va intervenir per esbroncar-la, i assegurar-li que “potser la seva poca dedicació és que no la fa conèixer com es donen les subvencions”. Domènech va assegurar que “vostè no ha vingut a la reunions on s’ha parlat del pressupost. Si no li agrada el tarannà em sembla bé, però no digui que els altres donem les subvencions malament, se n’haurien de donar més i sovint vostè és la primera que s’hi nega”. El regidor encara va afegir que “ni som bons ni dolents, ni la regidor d’hisenda és una i els altres 12 som una altra cosa, som tots un equip”.

Toni Gutiérrez s’afegia al debat i es dirigia a Judit Casals dient-li que “sembla que darrerament et costa aixecar el braç. Més d’una vegada votes a favor d’algunes qüestions però sense acabar-ho de tenir clar”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp