Josep Ardila

Montblanc aprova una moció de suport a la resolució de ruptura amb l’abstenció de la FIC

L'alcalde es mostra crítica assegurant que "alguna cosa no fem bé si la sala de plens està buida"

L’Ajuntament de Montblanc va aprovar aquest dilluns, en un ple extraordinari, una moció de suport de la declaració de ruptura amb l’Estat espanyol aprovada el passat 9 de novembre al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí i la CUP.

La moció va ser aprovada per 12 vots a favor d’Agrupament Catalanista, la CUP i CiU i l’abstenció de la FIC. El seu regidor, Toni Gutiérrez, va assegurar que “durant la campanya ja ho vam explicar, som un grup municipal, al nostre programa no hi havia el punt sobre el procés, era una llista que volia treballar per Montblanc i no excloure ningú que no fos favorable a la independència”.

El regidor de CDC, Cesc Viñas, destacava que “vivim un moment històric per Montblanc i pel nostre país, hem de treballar perquè arribi a bon port el procés constituent. És fruit de les grans mobilitzacions socials que hem viscut els darrers anys”, i afegia que “entre tots ho hem de tirar endavant, és el que el país necessita”.

Des de la CUP, Laura Aluja destacava que “la declaració de ruptura és un pas molt important, assentem les bases cap a la república catalana, i hi hem arribat gràcies al suport popular i de la gent”. També afegia que “la plena sobirania ha de servir per tenir plenes competències per garantir el benestar social, no podem fer la independència amb la panxa buida, hem de garantir els drets bàsics”.

L’alcalde, Pep Andreu, va destacar que “aquesta és la resolució més important que ha aprovat mai el Parlament de Catalunya”, i va ser especialment crític dient que “una setmana després, portem la resolució al ple i la sala està buida, això vol dir que estem fent alguna cosa malament, no és normal”. Andreu assegurava que “hauria de tenir una adhesió molt majoritària de Montblanc, ens hem de preguntar perquè avui no hi ha ningú, perquè no hi ha aquest caliu i acompanyament en la declaració aprovada al Parlament, és un sisme de que les coses no van bé, de que no puguem trobar la unitat”.

El plenari va començar amb un minut de silenci i les paraules dels portaveus dels grups municipals rebutjant els atemptats del passat divendres a París.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp