laConcaDiari.cat

Montblanc aprova una moció per demanar que no marxi el metge de l’ambulància medicalitzada

Salut el vol traslladar a Alcover a partir de la tardor

L’Ajuntament de Montblanc va aprovar aquest dimecres per unanimitat una moció per demanar a la Generalitat de Catalunya el manteniment a Montblanc del metge i l’ambulància medicalitzada que ara fa el torn de 12 hores diàries.

Aquesta moció es va presentar perquè el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) vol desdoblar l’ambulància medicalitzada TM01 de Montblanc, convertint-la en una ambulància USVAI, que tindria només infermeria, i suprimiria la figura del metge actual que realitza 12 hores diàries, el qual el desplaçaria en un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) situat a Alcover.

Segons manifesta l’Ajuntament de Montblanc, “el municipi hauria de disposar d’una UVI mòbil com l’actual, amb metge i infermera per atendre al moment el pacient greu, ja que tota la Conca de Barberà disposa d’una població rural molt dispersa i amb isocrones d’arribada a hospitals superiors a 45 minuts”.

També s’assenyala que, si bé és cert que el SEM disposa d’atenció urgent amb recursos aeris (helicòpter), aquest és inoperatiu amb males condicions climatològiques, sobretot a l’hivern, amb vent i boira. A més, no s’ha tingut en compte els importants nusos comunicacionals, com són l’AP-2 i la C-14 i la N-240, com a vies amb una important densitat de vehicles i camions i amb una alta sinistralitat.

El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, va destacar que “des de l’Ajuntament lluitarem perquè això no passi i el metge es quedi a Montblanc”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp