Ràdio Montblanc

Montblanc aprova una nova modificació del pla general al Pont Vell a l’espera de tenir un projecte

El PDeCAT se suma a l'equip de govern en aquest tema, però alerta que s'hi ha de sumar també la ciutadania

El ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres va aprovar una nova modificació puntual del Pla General de la vila per la zona del Pont Vell, que ara queda a l’espera de l’aprovació definitiva per part d’Urbanisme.

Al juliol de l’any passat ja es va fer una aprovació similar, però ara s’han hagut de resoldre alguns requeriments de la Generalitat i també diverses al·legacions. L’aprovació va rebre el vot a favor del PDeCAT, un gest que l’equip de govern va interpretar com la voluntat del partit de sumar-se al projecte. El PDeCAT, però, va alertar que es tracta d’un projecte d’una gran magnitud “que necessitarà la implicació de tots, també de la ciutadania”. Cesc Viñas destacava que “fins ara el que s’hi ha fet ha estat poc encertat, fins i tot es va partir un mur medieval que es va trobar. Ho hem fet així perquè fins ara no hi ha hagut cap projecte”, i afegeix que “ara és el moment de redactar-lo, és un projecte que té moltes possibilitats i ho hem d’obrir a tothom”.

Aquesta serà l’actuació més gran d’aquesta legislatura, i probablement també del proper mandat. En aquest sentit, l’alcalde, Josep Andreu, ha agraït el gest del PDeCAT i ha assegurat que “segur que algun ajuntament que vingui després de nosaltres farà encara més el projecte, perquè el Pont Vell és un dels elements clau del Montblanc Medieval”, i afegeix que “l’esperit és fer un projecte de tots, i espero que com ha fet un grup polític, ens hi sumem tots”. L’alcalde va acabar destacant que aquesta primavera ja es podrà començar a veure la passarel·la de vianants que s’instal·larà al Pont Nou i que ha d’unir el riu i el Pont Vell amb la Cooperativa i l’Oficina de Turisme. El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, també va apuntar que “aquest és el nostre projecte estrella, el míting final de campanya el vam fer sobre un pont de cartró, tota una declaració d’intencions. No ens ho hem tret de la màniga, és el nostre projecte estrella”.

El altres dos grups a l’oposició hi van votar en contra. El regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, assegura que “al juliol hi vaig votar en contra per un tema pressupostari i ara també ho faré. Nosaltres creiem que tenim altres prioritats pressupostàries, i aquest projecte encara està per definir. Per la seva banda, la CUP va assegurar que “és un projecte d’una persona que s’ha anat improvisant, i que ara fa temps que tot l’entorn està deteriorat, també el riu”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp