Fotografia: Albert Carreras

Montblanc arrenca aquest proper dissabte els actes de la Setmana Santa Cultural

La fotografia d'una cucurulla, d'Albert Carreras, protagonitza el cartell d'enguany

Montblanc arrencarà, aquest proper dissabte, els actes de Setmana Santa, amb el pregó i l’inici de la Setmana Santa Cultural, que des de fa vint-i-tres anys organitza la Congregació de la Sang de Montblanc.

La vintena edició del pregó de la Setmana Santa de Montblanc anirà a càrrec, enguany, de Maria Montserrat Domingo, anacoreta de Sant Joan de Codolar, al Priorat. Es tracta d’una dona que viu sola com una ermitana a aquest municipi, i una de les poques de Catalunya que viu la fe d’aquesta manera. El pregó tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda a l’església de Sant Marçal de Montblanc. Durant l’acte també s’entregaran els premis del 17è Concurs de Dibuix de la Setmana Santa, i a les 8 de la tarda es farà la tradicional Missa pels difunts Congregats de la Puríssima Sang.

L’endemà diumenge, els Armats de Montblanc participaran, un any més, a la trobada d’armats de les comarques de Tarragonines,que enguany arriba a la seva vint-i-dosena edició.

I dilluns arrencaran els actes de la Setmana Santa cultural, amb activitats programades durant tota la setmana. A les 8 del vespre a Sant Marçal tindrà lloc un recital de poesia en homenatge a Mossèn Ramon Muntanyola, que anirà a càrrec de Josep Maria Cabeza, Pau Civit, Enriqueta Moix i Montserrat Farriol, en col·laboració amb l’Associació Literària l’Escarritx.

Dimarts 20 de març, també a les 8 del vespre, la doctora Laura Panadès farà la conferència ‘El metge de capçalera: d’on ve i cap a on va’. La conferència de dimecres dia 21 anirà a càrrec de Ramon Maria Huguet sota el títol “L’arribada de la televisió a la Conca de Barberà”. Quim Queralt, de l’Oficina de Turisme, farà dijous dia 22 la conferència ‘El turisme, font de felicitat’. El divendres 23 de març hi haurà un concert audició de l’Escola de Música de Montblanc, a les 7 de la tarda, i dissabte hi haurà la darrera conferència a càrrec de Jorge Echeverri sota el títol ‘El violoncel’.

Una cucurulla, protagonista del cartell d’enguany
Amb els actes culturals, s’ha presentat també la imatge del cartell de la Setmana Santa d’aquest 2018, que està protagonitzada per una cucurulla. El fotògraf Albert Carreras ha estat l’encarregat de realitzar la fotografia que il·lustra el cartell. Precisament des de la Congregació de la Sang volen enguany potenciar que els montblanquins i montblanquines participin de la processó de Divendres Sant vestits amb cucurulles.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp