Ràdio Montblanc/laConcaDiari.cat

Montblanc arriba a un acord amb una entitat per regular les colònies de gats de la vila

També volen regular l'acollida dels gossos abandonats

L’Ajuntament de Montblanc ha posat fil a l’agulla per regular les colònies de gats de la vila i l’acollida de gossos abandonats. El consistori ha arribat a un acord amb l’associació Montblanc Gat i Gos, pel qual l’entitat assumeix el control de les diverses colònies de gats existents al municipi, que en són una desena . L’objectiu és esterilitzar els gats i alimentar-los de manera adequada. Per fer-ho han creat una llista de voluntaris que seran els autoritzats a donar-los menjar. El regidor de salut pública, Joan Casellas, ha destacat que “en cap cas els alimentadors podran portar menjar que després pugui deixar rastre o molèsties als veïns, han de portar menjar sec”.L’associació ja ha començat a esterilitzar alguns gats, sobretot femelles, i l’objectiu és fer-ho amb totes les colònies existents al municipi.

L’entitat i el consistori, d’altra banda, han fet una crida per buscar un espai on poder acollir els gossos que es troben abandonats a la via pública. Actualment, els recull la Policia Local i els tenen un màxim de 24 hores a les seves dependències. Després els han de portar a una protectora, amb el cost que això suposa per l’Ajuntament. Amb un espai adequat, els gossos hi podrien estar més dies a l’espera de trobar els seus amos o una casa d’acollida. Lorena Clota, membre de l’entitat, ha destacat que “no necessitem gaire cosa, només un espai cobert on poder tenir els animals en condicions, i a les afores per no molestar als veïns”. Per la seva banda, Andreu Abellà, també membre de l’entitat, ha destacat que “d’aquesta manera podrem tenir els gossos més dies, a l’espera de trobar el seu propietari o una casa d’acollida”. De totes maneres, asseguren que no pretenen tenir una protectora, només un espai on acollir-los uns dies.

L’entitat va néixer el juny de l’any passat i des de llavors que està treballant en la millora de les condicions dels animals que viuen al carrer. Ara fan una crida per trobar més socis i voluntaris

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp