Ràdio Montblanc

Montblanc avala de nou la descatalogació de Cal Contijoch després del recurs de la CUP

L'enderroc de l'edifici està cada vegada més aprop

L’enderroc de l’edifici de Cal Contijoch de Montblanc, annexat a la muralla de Sant Francesc, cada cop és més possible. L’Ajuntament ha aprovat, al ple celebrat aquest dimecres, només amb els vots de l’equip de Govern la resolució del recurs de la CUP contra la descatalogació de l’edifici, un Bé Cultural d’Interès Local del segle XVIII. La Generalitat considera que es pot enderrocar per tal de preservar la muralla.

Encara hi ha recorregut legal a recórrer, diu la CUP, com el contenciós administratiu, però el final de Cal Contijoch està gairebé sentenciat. Sobretot després de la resolució de la Generalitat al recurs de la CUP, rebutjant-lo i autoritzant la descatalogiació de l’edific per poder restaurar la muralla que s’hi amaga, com ja va avançar Ràdio Montblanc fa unes setmanes.

El Ple Municipal d’aquest dimecres aprovava la resolució i per tant, ratificava l’acord de Ple de just fa un any, quan es va decidir descatalogar l’immoble. Tot plegat en un debat solemne sobre els valors del patrimoni. La CUP, principal opositora al projecte, hi va votar en contra. El PdeCat i la FIC es van abstenir en la votació, respectant les resolucions i la decisió del Ple.

A banda, el Ple va afegir per tràmit d’urgència i va aprovar per unanimitat l’acord per actuar en defensa de la corporació municipal al litigi per la urbanització del carrer Senan que enfronta veïns i Ajuntament des de fa anys i que ha acabat al jutjat contenciós administratiu.

L’Ajuntament va preveure inicialment finançar l’obra amb una aportació municipal del 10%, mesura que va encendre els veïns i va acabar amb l’acord del 50% d’aportació municipal, i el 50% amb contribucions especials dels veïns. Mesura que no ha estat suficient per evitar el litigi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp