Ràdio Montblanc

Montblanc celebra la Setmana Internacional dels Arxius exposant fotografies antigues a les botigues

L'objectiu de l'Arxiu Comarcal és apropar el seu fons al gran públic i posar nom als que apareixen a les imatges

En el marc de la Setmana Internacional dels Arxius, l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB), amb la col·laboració de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, ha preparat una mostra de fotografies que s’exposaran a 73 establiments de la vila. Una activitat per sortir al carrer i donar a conèixer a la població el fons històric de l’Arxiu Comarcal.

L’objectiu principal d’aquesta campanya és difondre els fons fotogràfics custodiats. També s’apel·la a la ciutadania a participar en la identificació de les imatges; és a dir, aportar informació sobre la localització, les dates, els noms i cognoms de les persones, l’acte a què fan referència, etc.

Les fotografies exposades formen part dels fons Vicenç Baldrich, Anton Moix i Joan Sabaté i restaran als aparadors dels establiments des del dilluns 4 de juny fins el dissabte dia 16. Es tracta que, el ciutadà, des de fora al carrer, pugui veure les fotografies exposades als aparadors, i si es dóna el cas que es té coneixença d’alguna dada rellevant d’aquella fotografia, entri al comerç on se’ls prendrà nota de dita informació. D’aquesta manera es podran identificar les persones que apareixen en aquestes fotografies.

Aquesta és una de les activitats que l’Arxiu Comarcal ha programat aquesta setmana per donar-se a conèixer. Dissabte 9 de juny es presentarà també el fons del Museu-Arxiu de Montblanc i Comarca dipositat a l’Arxiu Comarcal, amb motiu de la restauració del Llibre de Mostassaf de Montblanc (s. XIV-XVI). La conferència anirà a càrrec de Josep Maria Sans Travé i de la restauradora Núria Vila. Serà a les 7 de la tarda a la capella de l’antic hospital de Santa Magdalena, seu de l’Arxiu Comarcal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp