Ràdio Montblanc

Montblanc celebrarà un ple extraordinari per demanar la llibertat dels presos polítics

Tindrà lloc aquest dimecres a les 8 del vespre a la sala de les Corts del claustre de Sant Francesc

L’Ajuntament de Montblanc celebrarà, aquest dimecres 28 de març, un ple extraordinari per donar suport als presos polítics i als exiliats. Amb un únic punt de l’ordre del dia, el plenari aprovarà una moció per demanar les llibertats i per reivindicar la legalitat del Govern de la Generalitat.

El ple se celebra aquest dimecres, tot just tres dies després de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, i també després de l’entrada a presó dels consellers Rull, Turull, Romeva, Bassa i de la presidenta Forcadell.

Entre altres coses, la moció demana “la posada en llibertat dels presos polítics de manera immediata i el retorn dels exiliats polítics”, i acorda que “l’Ajuntament de Montblanc no assistirà a cap acte on assisteixin representats del Govern espanyol, ja siguin organitzats per aquests o per tercers. Tampoc convidarà a cap acte institucional a cap càrrec del Govern de l’Estat espanyol”.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, assegura que “ens volem fer ressò d’aquesta situació greu que viu Catalunya, i que la gent surti al carrer de manera pacífica. A més, ha demanat que el ple s’ompli de gent i entitats per donar suport a aquest “clam de llibertat i en solidaritat amb Carles Puigdemont i la resta de presos i exiliats”.

Andreu espera aconseguir la unanimitat de tots els partits polítics. De fet, en la moció enviada als mitjans aquest dimarts, s’hi destaca que està signada per Agrupament Catalanista, CUP, PDeCAT i la FIC.

El ple tindrà lloc a les 8 del vespre d’aquest dimecres a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp