pròpies

Montblanc comença l’enderroc de Cal Contijoch

Serà el primer pas per alliberar el tram de muralla a la plaça de Sant Francesc

L’Ajuntament de Montblanc ha començat, aquesta setmana, l’enderroc de Cal Contijoch. Serà el primer pas per alliberar al tram de la muralla de Sant Francesc i reconstruir-ne el portal d’entrada al carrer Major.

L’enderroc ha començat tot just acabada la Setmana Medieval, per evitar problemes durant la celebració de la festa.

Aquesta ha estat una de les polèmiques destacades d’aquesta legislatura. El consistori va haver de demanar la descatalogació de l’edifici com a bé cultural d’interès local un cop comprat per poder-lo tirar a terra. Tot i l’oposició i els recursos de la CUP, la comissió de patrimoni va decidir desprotegir l’immoble, i el passat mes de març la comissió de territori en va autoritzar l’enderroc.

Les tasques per tirar a terra la casa han començat per la part del darrere. Ja fa mesos que el seu interior està ja totalment buit, i ara queda enderrocar només tota l’estructura de l’edifici, que es farà durant les properes setmanes.

El següent pas serà enderrocar l’edifici del costat, el Kursal, que també és propietat de l’Ajuntament. D’aquesta manera, la muralla estarà totalment alliberada des del portal de Sant Jordi fins al futur portal de Sant Francesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp