Montblanc commemorarà el Dia Mundial de la Poesia

L'acte principal es farà el dia 21 de març a la biblioteca

Montblanc celebrarà, la setmana vinent, el Dia Mundial de la Poesia amb diverses activitats. Ho impulsa la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montblanc amb la col·laboració de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles, l’Associació Escarritx de Montblanc, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i les Escoles i Instituts de la vila.

La primera acció poètica es titula: “Joves a versos”. Es tracta d’una activitat que comptarà amb la participació dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Martí l’Humà i els de 3r i 4t d’ESO del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc. L’esdeveniment té com a objectiu potenciar i difondre les manifestacions culturals i artístiques juvenils, així com donar visibilitat a la poesia amb nous llenguatges audiovisuals més propers a les noves generacions. Els estudiants que hi participin voluntàriament hauran d’escriure un vers original i genuí que es gravarà i es penjarà a les xarxes socials al llarg de tota la setmana.

Al llarg de tota la setmana les famílies compartiran poemes i versos als vidres de la Biblioteca. El mateix dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, a les 18.00h a la Biblioteca, es farà la presentació del resultat del projecte “Joves i versos”. Seguidament, hi haurà una lectura del poema del rector de Vallfogona de Riucorb en diferents idiomes, i explicació de fets i anècdotes de la vida del rector de Vallfogona a càrrec de l’Escarritx. Aquest acte es farà amb l’acompanyament musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Montblanc.

Finalment, el divendres 24 de març a partir de les 17.30h, la Biblioteca Comarcal acollirà un acte públic que consistirà en pintar i escriure poemes i versos als vidres de l’equipament cultura..

El programa s’adhereix als actes de commemoració del Dia Mundial de la Poesia que organitza la Institució de Lletres Catalanes.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook