Vila del Llibre

Montblanc consolida la seva aposta per la literatura amb una gran edició de la Vila del Llibre

Ha estat la tercera i ha tingut una molt bona acceptació de públics i grans noms de la literatura catalana

Montblanc consolida la seva aposta per la literatura amb la tercera edició de la Vila del Llibre, que aquest cap de setmana ha estat un èxit. Des de divendres i fins diumenge, el centre històric s’ha omplert de llibres i literatura, amb noms destacats de la literatura catalana. Enguany, a més, el temps ha acompanyat, fet que ha ajudat a poder desenvolupar tots els actes amb normalitat.

Per la Vila del Llibre de Montblanc han passat Elisenda Roca, Eva Piquer, Rafel Nadal, Jordi Cabré, Coia Valls o Joan Margarit, entre d’altres. Han presentat a Montblanc les seves darreres novetats literàries, en diversos espais que s’han decorat per l’ocasió. La sala de plens de l’Ajuntament, per exemple, s’ha convertit durant el cap de setmana en una sala de tertúlia literària, on s’han presentat llibres com ‘El pintor que cremava els seus quadres’, sobre el montblanquí Maties Palau Ferré.

La Vila del Llibre també ha estat l’escenari d’un mercat d’editorials independents que han omplert de llibres la Plaça Major de Montblanc amb les darreres novetats, just un mes abans de la diada de Sant Jordi.

També s’han presentat alguns llibres d’autors montblanquins, com el conte ‘La Mariona i la capseta màgica’, de Laia Pastor i Jordi Pinyol, que explica la història de la Mariona, que va néixer de manera prematura amb poc més de 700 grams de pes. Una altra novetat ha estat l’edició del mapa ‘Passejant per Montblanc’ editat per l’Ajuntament i l’Editorial Piolet, i elaborat amb la col·laboració de diversos autors. El mapa recull indrets del municipi i el seu entorn natural que es poden visitar, com ara masos, barraques de pedra seca o arbres monumentals, així com rutes i excursions per poder realitzar.

El director de la Vila del Llibre, Enric Bono, destaca que “a la primera edició proves el format, a la segona corregeixes i a la tercera consolides, i aquest és el cas de Montblanc. Crec que ho hem aconseguit i Montblanc és aquest cap de setmana la capital de la literatura a Catalunya”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp