Ràdio Montblanc

Montblanc constitueix el nou Ajuntament amb Josep Andreu com alcalde

El ple d'investidura s'ha celebrat aquest dissabte al migdia

Josep Andreu ha estat investit aquest dissabte alcalde de Montblanc, després del ple de constitució del nou Ajuntament. Andreu, cap de llista d’Agrupament Catalanista de Montblanc, va revalidar la majoria absoluta aconseguint 8 regidors als passats comicis electorals. La CUP ha entrat amb dos regidors, CiU amb dos més i la FIC amb un representant al saló de plens.

La sala de plens de l’Ajuntament s’ha omplert de montblanquins, antics regidors i amics i familiars per seguir el ple de constitució del nou consistori, que presenta diverses cares noves. A la formació que governarà, Sílvia Lafebre, Oriol Pallissó i Marca Civit són les noves incorporacions. Laura Aluja i Roger Sosa, de la CUP, entren també per primera vegada al consistori com a segona força més votada i, per tant, com a caps de l’oposició. Cesc Viñas i Marc Vinya són els dos regidors de CiU que també s’estrenen al consistori.

Els regidors han promès o jurat el càrrec amb diverses fórmules. La més utilitzada ha estat la dels regidors d’Agrupament Catalanista, que han jurat segons les indicacions de l’Associació de Municipis per la Independència, amb lleialtat al nou govern que resulti de les eleccions del proper 27 de setembre i per la sobirania de Catalunya. Els dos regidors de la CUP ho han promès per imperatiu legal amb la responsabilitat de “lluitar per la justícia social i l’alliberament nacional”.

Els discursos dels portaveus
Als discursos d’investidura, el regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, que ha destacat que el govern d’unitat de la passada legislatura “ha perjudicat als partits que estaven a l’oposició”, i ha posat com a exemple els partits que no es van presentar a les eleccions. La FIC ha reiterat que no tornarà a formar part d’un govern unitari i ha assegurat que “durant aquests quatre anys treballarem amb força i criteri de la oposició, amb una aposta per la participació ciutadana”.

El cap de llista de CiU, Cesc Viñas, ha destacat que “hem optat per quedar-nos a l’oposició, però ho volem fer d’una manera positiva i constructiva, i treballarem al costat del govern en els grans projectes i en allò que sigui de rellevància per la vila”, assegurant que “on no arribi el govern, arribarem nosaltres”. Viñas ha destacat que “també volem continuar amb el clima de concòrdia dels darrers anys, adequat per avançar com a municipi”

La cap de l’oposició i portaveu de la CUP, Laura Aluja, ha dit durant el seu discurs d’investidura que “malgrat l’equip de govern tingui majoria absoluta, no ens resignarem i continuarem treballant amb el nostre projecte rupturista i de canvi a Montblanc”. Diu que treballaran per la justícia social i els serveis públics i per deixar la política de grans obres per la de petits canvis. Aluja també ha parlat de la participació ciutadana i de la transparència. També ha destacat que “com a caps de l’oposició ens comprometem a fer una feina constructiva, crítica i ferma”.

El portaveu d’Agrupament Catalanista de Montblanc, Francesc Benet, ha destacat que “dos dels objectius d’aquesta legislatura seran mantenir la concòrdia i continuem creient en la unitat, després de l’experiència positiva d’aquesta passat mandat, buscant acords”.

En el seu discurs d’investidura, l’alcalde, Josep Andreu, ha començat agraint els montblanquins i montblanquines que els van escollir a les urnes i també ha destacat la feina feta pels regidors durant el passat mandat. Andreu ha parlat, en el seu discurs, dels grans reptes del proper mandat, que passen per acabar les obres del Sindicat de Vinyaters que es convertirà en una gran agrobotiga, continuar lluitant per recuperar la titularitat de la Vall de Montblanc i ha destacat que “l’any 2016 volem celebrar les festes de la Mare de Déu de la Serra en el 200 aniversari de la restauració del Santuari”.

També ha parlat del projecte del Pont Vell, assegurant que “durant aquesta legislatura serà la gran intervenció urbanística de Montblanc, que serà més gran que la que hem fet a Sant Francesc”. Ha tornat a parlat del projecte de crear una ruta europea de Sant Jordi amb seu a Montblanc i de la consulta per construir la piscina coberta municipal.

Andreu ha destacat que “la mà de la concòrdia estarà estesa tota la legislatura” i ha afegit que “si podem arribar a acords amb algú, estarem molt contents de fer-ho. Si no ho aconsegueixo, tindré recança, hi posaré tot el que estigui a la meva mà”.

L’alcalde ha tancat el seu discurs parlant del futur polítics de Catalunya i recordant les figures del catalanisme montblanquí.

El pla s’ha pogut seguir en directe a Ràdio Montblanc amb un programa especial que ha tingut una hora i mitja de durada i que podeu recuperar en aquesta web.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp