Ràdio Montblanc/J.Ardila

Montblanc crea Brickània, un nou festival dedicat al món del Lego

Es farà el 20 i 21 de juny i tindrà l'església i claustre de Sant Francesc com a escenari

Brickània. És el nom del nou esdeveniment turístic de Montblanc dedicat al món del Lego. Fa referència als bricks, que és com s’anomenen a nivell internacional les peces d’aquest joc de construcció. El festival de Lego de Montblanc serà el primer d’aquestes característiques de Catalunya i l’Estat espanyol i s’ha programat pel cap de setmana del 20 i 21 de juny.

Amb aquest festival, l’àrea de Turisme vol aprofitar la bona acollida de Clickània, dedicat als clicks de Playmobil, i realitzar un festival semblant, que tornarà a tenir l’església i el claustre de Sant Francesc com a escenari.

El juny és un mes de l’any fluix en nombre de visitants i amb aquesta fira esperen atreure un públic familiar i trencar l’estacionalitat turística d’aquesta època, que arriba just després de boom de turistes de la Setmana Medieval. La regidora de turisme, Ariadna Ferrer, ha destacat que “amb Brickània no partim de zero, ja tenim l’experiència de Clickània, que és un festival molt semblant”.

Brickània tindrà exposicions, espai de venda, sortejos i activitats paral·leles, com projeccions de pel·lícules al cinema del casal Montblanquí o exposicions de robòtica de Lego a càrrec de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Rovira i Virgili.

Una marca d’esdeveniments turístics
Amb Brickània, Montblanc oferta quatre esdeveniments turístics que tenen un important impacte el municipi: Terrània, Clickània, Fira de Sant Martí i ara el festival dedicat al món del Lego.

Sota la marca ‘Esdeveniments turístics de Montblanc’, l’Oficina de Turisme vol potenciar encara més l’arribada de turistes, sobretot d’un públic familiar.

Una altra de les novetats és que la fira de Sant Martí, dedicada a la gastronomia, passarà a nomenar-se Safrània i es farà el 7 i 8 de novembre, una setmana després del que s’havia fet habitualment.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp