Capital Sardana

Montblanc crida a encerclar la muralla amb una gran sardana el 21 de juliol

Aquesta setmana s'obriran les inscripcions per poder-hi participar. Caldran 1.500 persones

Montblanc ha començat una crida per encerclar la muralla amb una gran sardana el proper dissabte 21 de juliol. Aquesta serà un dels grans actes de Montblanc Capital de la Sardana 2018.

La iniciativa s’anomena «Abracem la muralla» i consisteix en voltar tot el recinte medieval tot ballant una sardana, organitzada per l’Ajuntament de Montblanc, el Grup Sardanista de Montblanc i la Confederació Sardanista de Catalunya. El recinte emmurallat, que mesura 1,4 quilòmetres i té 30 torres, s’ha dividit en 7 trams per facilitar l’organització de la iniciativa. Per voltar-la, calen unes 1.500 persones que un cop col·locades ballaran la sardana «Montblanc, Capital de la Sardana 2018». La música que sonarà pels altaveus es tocarà en directe a la veïna plaça de Sant Francesc per la Cobla Principal de Tarragona. Quan s’acabi “Abracem la muralla” hi haurà una ballada de sardanes a la mateixa plaça. Les colles sardanistes i particulars que es vulguin sumar cal que s’inscriguin al tram que desitgin a www.capitaldelasardana.cat. Les inscripcions s’obriran aquesta setmana.

El regidor de cultura a l’Ajuntament, Jordi Albalat, destaca que “és tot un repte, que esperem poder aconseguir”. Explica que s’ha fet en el marc de l’Acampada Jove “en sintonia amb el que hem anat fent durant tot l’any, que ha sigut impregnar tots els actes del calendari festiu montblanquí de la tradició sardanista”. Albalat destaca que “hem obert inscripcions per poder facilitat la participació de la gent, tindrà molt simbolisme perquè és un acte que només es pot fer a Montblanc”.

L’acció és un dels actes que s’impulsa perquè la sardana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. La muralla la va fer construir el rei Pere III el Cerimoniós al segle XIV i està inclosa en la declaració de Conjunt Monumental i Artístic com la resta del nucli antic. Sols s’ha encerclat en un acte simbòlic d’aquestes característiques un sol cop, el 2013, en una acció impulsada per l’ANC Conca de Barberà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp