Joan López

Montblanc demana justícia un any després de la mort de Sara Lozano

Més de 300 persones es van concentrar aquest diumenge a la plaça Major de la vila

La plaça Major de Montblanc s’omplia aquest diumenge 25 d’octubre a les 12 del migdia, coincidint amb el primer aniversari de la mort violenta de Sara Lozano, veïna del municipi. L’acte, convocat per la família i amics de la Sara ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc i de més de 300 montblanquins que hi han assistit.

Pocs minuts abans de les dotze, amics i familiars de la Sara repartien globus blancs i liles entre els assistents, també la lletra de la cançó ‘See you again’ de Charlie Puth. Puntualment, es desplegava una pancarta amb la inscripció ‘Volem justícia per la Sara’ que subjectaven, davant la Casa de la Vila, familiars de la Sara, amics, regidors i l’alcalde, Pep Andreu, que donava la benvinguda als assistents. Tot seguit, familiars i amics de la montblanquina han llegit cartes i poemes com ‘Ferida arrel’ de Maria Mercè Marçal o ‘Lletra a Dolors’ de Miquel Martí i Pol. A més del record a la Sara, algunes intervencions, especialment dures, reclamaven justícia i duresa per al presumpte autor de la mort de la jove montblanquina i feien referència també a la lluita contra la violència de gènere. L’acte, interromput per alguns aplaudiments, ha emocionat a molts dels assistents.

Mario Lozano, germà de la Sara, tancava l’acte llegint el text d’un mandala que ella li havia regalat poc abans de morir. En Mario, que recordava que just fa un any va perdre germana i pare amb pocs dies de diferència, agraïa l’assistència i suport dels Montblanquins, de l’Ajuntament de Montblanc i de les amigues de la Sara que han promogut i organitzat l’acte. Lozano també expressava el seu desig que el judici per la mort de la seva germana arribi ben aviat. Tancava la seva intervenció dedicant a la seva germana el tema ‘See you again’ de Charlie Puth. Mentre sonava la música, desenes de montblanquins han deixat anar enlaire els globus que s’havien repartit.

Sara Lozano, va ser trobada morta amb signes de violència el 26 d’octubre de l’any passat en un camp d’ametllers abandonat entre Montblanc i l’Espluga de Francolí. En relació a aquests fets, el cinc de novembre es detenia un jove de Montblanc, Jaume Solsona, pel que el fiscal demana ara una pena de 20 anys de presó per assassinat, mesos després d’haver-li retirat una acusació per agressió sexual. De moment, encara no hi ha data per al judici.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp