Montse Plana

Montblanc demana la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

S'han enlairat dotze fanalets, un per cada un dels mesos que fa que estan empresonats

Montblanc va tornar a sortir al carrer aquest dimarts per reclamar la llibertat dels presos polítics. En aquesta ocasió es complia un any de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Més d’un centenar de persones va participar a la concentració a les 8 del vespre, davant de l’Ajuntament de Montblanc, per reclamar la llibertat dels Jordis.

L’acte va començar enlairant dotze fanalets al cel, un per cada un dels mesos que fa que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan privats de llibertat. Acte seguir, els representants polítics i també membres de l’ANC van llegir un manifest, on es van recordar els 365 dies que fa que estan injustament tancats a la presó.

L’alcalde, Josep Andreu, visiblement emocionat, va destacar que “un any després, no ens sentim derrotats, i ens sentim al costat de tots els presos polítics, avui especialment de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart”. Destaca també que “hem d’exigir als nostres polítics la clau que obre tots els panys, la que obre les presons, també la que obre les fronteres, per poder aconseguir l’anhel d’una societat lliure, democràtica i de progrés”. Andreu va acabar dient que “persistirem, que no condeixi el desànim entre nosaltres”.

La concentració es va acabar amb un sonor i llarg aplaudiment, i amb el Cant dels Segadors.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp