Oficina de Turisme Montblanc

Montblanc disposa de dues rutes de natura que es poden seguir des d’un dispositiu mòbil

A través de l'app Natura Local es pot un recorregut pel riu Francolí un altre a Rojals

Des de fa uns mesos, Montblanc disposa de noves rutes que es poden seguir a través de dispositius mòbils. Després d’un període de tests, l’Oficina de Turisme de Montblanc les començarà a difondre i està previst fer-ne una presentació d’aquí unes setmanes.

Les rutes estan incloses dins l’aplicació Natura Local, especialitzada en la difusió del patrimoni natural, on es poden trobar prop de 400 excursions en família, itineraris a peu i en BTT i suggeriments de vacances arreu de Catalunya.

En el cas de Montblanc s’ha començat per dues propostes ben diferenciades. Per a tot tipus de públic s’ha dissenyat un passeig pel Francolí, que enllaça Montblanc amb la Font de la Ceba i discorre pel costat del riu fins el molí del Pas. És un recorregut pensat per poder fer amb nens, de poc menys de 4,5 kilòmetres, senzill i que es pot fer en una hora i mitja de caminada.

Una mica més complicada és l’altra proposta. Té Rojals com a punt de sortida i d’arribada. Passa pels Cogullons i la Bartra i el trajecte, de més d’11 kilòmetres, està pensat per a fer-lo en unes quatre hores caminant.

Qui les vulgui seguir a través de l’aplicació ho té molt fàcil. Un dels grans avantatges que presenta l’app Natura Local és que un cop descarregada es pot baixar el recorregut al mòbil i mentre es realitza la ruta no és necessari tenir connexió a internet. A www.naturalocal.net també s’hi pot trobar la fitxa, informació complementària i fotografies de cada excursió.

Aquest projecte s’ha fet amb l’aportació anual provinent de l’impost sobre les estades en establiments turístics o més conegut com a taxa turística, ja que l’objectiu és afavorir la pernoctació dels visitants, tant a la vila de Montblanc com a les cases rurals del sector de muntanya. Per aquest motiu, està previst seguir creant noves rutes i ja està en fase d’estudi una altra des de Prenafeta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp