J.Ardila

Montblanc dóna el tret de sortida a la Setmana Santa

Aquest diumenge es va fer la tradicional benedicció de palmes i palmons

Montblanc ha donat aquest cap de setmana el tret de sortida a la Setmana Santa. Si bé la passada setmana ja van començar els actes, amb les conferències de la Setmana Santa Cultural organitzada per la Congregació de la Sang, aquest diumenge va començar el ritual més tradicional de la celebració.

Ahir, la plaça de Santa Maria es va omplir de nens i nenes amb les seves palmes i palmons, que el plebà de Montblanc, mossèn Simó Gras va beneir a les portes de la plebania, abans de l’eucaristia celebrada a Santa Maria.

Els actes continuaran aquest dimarts, amb el Viacrucis jove que es farà des de la parròquia de La Guàrdia dels Prats fins a l’ermita de Sant Pere Armengol a dos quarts de deu del vespre. Dijous Sant dia 24, a dos quarts de vuit del vespre, tindrà lloc la processó del Misteri de l’Hort, des Sant Francesc a Santa Maria. Després de la missa del Sant Sopar, continuarà la processó fins a Sant Marçal. A dos quarts d’onze de la nit, al Santuari de la Serra, tindrà lloc l’Hora Santa, i a les 11 de la nit davant del monument de Santa Maria.

L’endemà, Divendres Sant, la jornada començarà a les 7 del matí amb el Solemne Viacrucis des de Santa Maria fins al pla de Santa Bàrbara. I des de les 11 del matí, els Armats de Montblanc faran la vetlla del Sant Crist a l’església de Santa Maria. A cada hora faran el canvi de guàrdia fins a tres quarts de cinc de la tarda. A les 12 del matí de Divendres Sant també es farà el repartiment dels Passos pels seus portadors i amb les bandes del Misteri del Sant Sepulcre i de l’Hort.

A tres quarts de cinc de la tarda es farà el trasllat del Sant Crist de Sant Miquel a Santa Maria, on tindrà lloc la solemne litúrgia de la Passí i Mort del Senyor. A un quart de set de la tarda, es tornarà a traslladar el Sant Crist a Sant Miquel, on els Armats faran el ‘Rinden’. Més tarda, quarts de set de la tarda, es recolliran els passos i a les 10 de la nit començarà la Solemne Processó del Sant Enterrament.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp