Ràdio Montblanc

Montblanc es posa la gorra en un cap de setmana ple de solidaritat

Èxit de les activitats per visibilitzar els infants amb càncer, organitzat amb Afanoc

Montblanc s’ha posat la gorra aquest cap de setmana contra el càncer infantil amb la primera edició de la festa oficial del ‘Posa’t la gorra’. Durant tot el cap de setmana s’han celebrat desenes d’activitats amb la gorra i la solidaritat com a protagonistes.

Els actes ja van començar dissabte, amb una jornada esportiva durant el matí, i amb una parada de la festa al vespre a la Ganga Food Night, que va ser tot un èxit. Diumenge, la plaça de Sant Francesc va ser l’epicentre de les activitats, dirigides a grans i petits. Més de 200 persones van participar al dinar solidari que va tenir lloc a Sant Francesc, i les activitat també van acollir un nombrós públic. Ahir també hi van haver sardanes, un teatre infantil, el vermut solidari de la Festa Major, activitats per als més petits, una sessió de zumba o un concert de la cantant Maria Jacobs. Tot plegat amb el periodista montblanquí Jordi Cartanyà com a mestre de cerimònies.

Al torn dels parlaments, els assistents van poder escoltar de la mà de l’Eric la història de la seva germana, que ha lluitat contra el càncer. “Quan a casa vam saber que la Gal·la tenia càncer, ens vam espantar molt, però mai ens hem sentit sols en aquesta dura experiència”. Així començava l’escrit de l’Eric. La Pat, que també té una germana que ha estat malalta de càncer, explicava que “la nostra família vam estar gairebé vuit mesos allotjats a la Casa dels Xuklis, i això va ser molt important per estar junts tota la família, una ajuda molt necessària per quan es passa per una situació com aquesta”. Els parlaments es van poder escoltar en directe a Ràdio Montblanc.

Al vespre d’aquest diumenge, les gorres de l’edició d’enguany, disseny de Desigual, es van esgotar a Montblanc. “Per molt que jo tingui una idea, sol no ho hauria pogut fer, estic molt content de tot el suport dels voluntaris, de la gent que ha comprat les gorres, i de les entitats que hi han participat”, explica Sergi Estadella, un dels organitzadors del ‘Posa’t la gorra’ d’aquest any a Montblanc. Des d’Afanoc Tarragona, el seu delegat, Miguel Javaloy, destacava que “en el fons, Afanoc som famílies i pares que coneixem el problema del càncer infantil, i veure que hi ha un retorn de la societat és magnífic. Tot Montblanc s’hi ha avocat i estem molt contents, anem per bon camí”.

Tot i que l’any passat ja es va un primer tast del Posa’t la gorra a Montblanc, aquest any ha estat la primera edició de manera oficial, amb el segell d’Afanoc, que també organitza diverses festes d’aquest tipus a tot Catalunya. Una de les més conegudes és el ‘Posa’t la gorra’ que se celebra cada any a Port Aventura.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp