Ràdio Montblanc

Montblanc es prepara per posar en marxa la recollida porta a porta

El dia 25 de setembre es presentarà públicament i el dia 26 es començaran a repartir els cubells

A mesura que s’avançada la data, es coneixen ja més detalls del sistema de recollida porta a porta que s’implantarà a Montblanc a partir del dia 1 d’octubre. L’Ajuntament i el Consell Comarcal ho implantaran com a prova pilot al centre històric de la vila, amb l’objectiu de provar el sistema i millorar les xifres de recollida selectiva.

La setmana vinent, el dimarts 25 de setembre, es farà la presentació pública del porta a porta, amb la presència del director de l’Agència de Residus de Catalunya, així com de l’alcalde de Montblanc i el president del Consell Comarcal de la Conca, entre d’altres. Tindrà lloc a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc a 2/4 de 8 del vespre i està oberta a tothom que hi vulgui participar.

D’altra banda, aquests dies s’ha iniciat la campanya per donar a conèixer el nou sistema de recollida, primer entre establiments i activitats econòmiques, i després entre els veïns. De fet, la setmana vinent, del 26 al 29 de setembre, es repartiran els kits de contenidors a les famílies per poder dur a terme el porta a porta. Es farà de dimecres a divendres en horari de matí (de 9 a 14h) i tarda (de 4 a 7) i dissabte al matí (de 9 a 14h) al Casal d’Entitats.

Aquesta setmana ja s’han començat a repartir els contenidors d’ús exclusiu per les activitats econòmiques, principalment bars i restaurants. Un dels primer índex positius és que s’hi han acollit un alt nombre de negocis.

La campanya, visible al carrer
Aquests dies la campanya s’ha fet visible, amb banderoles i pancartes als carrers de Montblanc que anuncien l’entrada en funcionament del porta a porta al casc antic a partir de l’1 d’octubre. També s’ha donat a conèixer com funcionarà la recollida a domicili.

S’efectuarà sempre a partir de les deu de la nit. Per tant, caldrà treure les deixalles corresponents al vespre a partir de les 20h fins les 22h. A l’estiu el servei es farà més tard, i les deixalles es podran treure de les 22h a les 24h. Les escombraries s’hauran de treure amb el cubell domiciliari que s’entregarà per cada domicili i en seran dos, un per la matèria orgànica i un altre per la resta de fraccions.

En el servei porta a porta per a domicilis, setmanalment hi haurà tres dies de recollida de l’orgànica, dos dies d’envasos, un dia de paper i un dia de rebuig. El dia 1 d’octubre al matí es retiraran tots els contenidors del carrer, alliberant espai públic i reduint el soroll i les males olors, a més amb aquest canvi es pretén potenciar la recollida selectiva al municipi.

Pel que fa al vidre, i per tal d’aproximar aquest servei als veïns del nucli emmurallat, s’ubicaran cada divendres uns contenidors de vidre als següents punts: Carrer Fusteria –Plaça 1 d’Octubre, Plaça Poblet i Teixidó i Plaça Catalunya. Aquest hi seran de les 8h del matí fins les 22h de la nit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp