Ràdio Montblanc

Montblanc es transforma aquest cap de setmana en la capital literària de Catalunya

La segona edició de la Vila del Llibre portarà a la vila desenes d'escriptors i les seves novetats editorials

Montblanc ho té tot a punt per celebrar la segona edició de la Vila del Llibre, que durant tot el cap de setmana omplirà els carrers de la vila de llibres i literatura. A un mes de Sant Jordi, en aquests dos dies passaran per Montblanc alguns dels escriptors més destacats del panorama literari català, que presentaran les seves novetats al públic.

Destaca, per exemple, Màrius Serra, que presentarà la seva novel·la ‘La novel·la de Sant Jordi’ o Najat El Hachmi que presentarà el llibre ‘Mare de llet i mel’. També hi serà Martí Gironell, premi Ramon Llull 2018, o Xulio Ricardo Trigo, a més d’autors locals com Carme Martí i Eduard Contijoch.

Durant el dissabte i el diumenge, a diversos espais de la vila hi haurà presentacions de llibres, taules rodones, contacontes, espectacles i editorials de llibres. Enguany, la Casa Desclergue serà l’escenari principal del festival literari, per on passaran la majoria d’autors. També a la plaça Major hi haurà el mercat d’editorials independents, i a la Font Major hi tindrà cabuda la poesia, de la mà de l’associació literària l’Escarritx de Montblanc.

També passaran coses a l’interior del vestíbul de l’Ajuntament, com ara un concert de Cesk Freixas diumenge en homenatge a Manuel de Pedrolo; o a l’antiga seu del BBVA, que es convertirà en un espai dedicat a la il·lustració, també molt important a la literatura.

Un altre dels espais serà la plaça de Sant Miquel. Aquí la sala Sanfeliu acollirà presentacions de novetats editorials i també els Encants del Llibre, on es podran trobar milers de llibres de segona mà. A la plaça nova de Sant Miquel, d’altra banda, s’hi faran totes les activitats dirigides als més petits i a les famílies.

Dos espectacles literaris de producció pròpia
La Vila del Llibre 2018 també presenta dos espectacles de producció pròpia amb la literatura com a protagonista. Destaca l’espectacle ‘Victus a Montblanc’, un homenatge al montblanquí i fill predilecte de la vila Francesc de Castellví, autor de les ‘Narraciones Históricas’ de 1714 amb les quals es va basar l’escriptor Albert Sànchez Piñol per escriure les dues parts de la seva aclamada novel·la ‘Victus’. “Serà l’homenatge que Montblanc encara no li havia fet al Francesc de Castellví”, ha explicat el regidor de cultura, Jordi Albalat. Tindrà lloc a l’antiga església de Sant Francesc i serà un espectacle de mapping que transformarà les parets de l’església en els escenaris dels fets de 1714, amb la participació d’Albert Sánchez Piñol.

També hi haurà l’espectacle ‘La rosa als llavis’, una proposta de música i olors en directe que convida a l’espectador a gaudir de l’aspecte més romàntic de la relació entre la Princesa i Sant Jordi. Es tracta d’una interpretació actual i trencadora de la Llegenda de Sant Jordi , inspirada en poemes de Joan Salvat-Papasseit. Tindrà lloc dissabte a la tarda a l’Ajuntament.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp