Josep Ardila

Montblanc estrena el cinema digital

Aquest divendres s'ha canviat l'antiga màquina per una de nova que ja projecta en format digital

El cinema del Casal Montblanquí ha estrenat aquest divendres la nova màquina per poder projectar en format digital. És un pas endavant necessari perquè el cinema pugui continuar funcionant. De fet, la majoria de distribuïdores ofereixen les còpies en format digital.

Joan Solé, operador del cinema de Montblanc, ha desmantellat aquest divendres al matí l’antic projector, amb prop de 50 anys d’història i l’empresa Circuit Urgellenc, que és qui gestiona les projeccions al cinema montblanquí, ha estat l’encarregada de dur a terme el canvi, instal·lant una màquina que s’ha reaprofitat d’un cinema de Reus. Solé ha destacat que “en els quinze anys que he estat aquí, la màquina no ha fallat mai, és una joia”. L’antiga màquina s’exposarà al vestíbul del teatre.

La nova màquina permetrà projectar pel·lícules en format digital, a més de partits de futbol, òpera i altres espectacles. La voluntat de l’empresa i de l’Ajuntament és dinamitzar el cinema i que augmenti el públic assistent. Ha estat el mateix consistori que amb una modificació del pressupost d’11.000 euros ha permès poder adquirir la nova màquina. El format digital permetrà una gran millor en la qualitat de la imatge i el so.

Aquest canvi que s’ha fet a Montblanc s’ha hagut de fer a bona part dels cinemes de Catalunya. Molts, però, no ho han pogut fer per motius econòmics i han acabat tancant.

Una estrena per començar
El canvi ja es notarà aquest cap de setmana quan el cinema de Montblanc projecte la pel·lícula ‘Los Juegos del Hambre: Sinsajo. Parte 1’. El film es va estrenar just la setmana passada i aquest cap de setmana ja serà a Montblanc. De fet, la projecció de pel·lícules acabades d’estrenar serà un dels trets de la nova etapa del cinema montblanquí, que no descarta projectar films que s’estrenin el mateix dia.

“Los juegos del hambre: Sinsajo. Parte 1” es podrà veure el dissabte 29 de novembre, a les 10 de la nit; diumenge 30 de novembre, a un quart de 8 de la tarda; i dilluns 1 de desembre, a les 8 del vespre.

Algunes pel·lícules interessants que estan programades per a projectar en les properes setmanes són “Interstellar”, “Perdida”, “Los pingüinos de Madagascar”, “Exodus” i les darreres pel·lícules de les sagues “Doraemon”, “Mortadelo y Filemón” i “El Hobbit”.

Cal recordar que qualsevol persona interessada en el cinema, per només 12 euros al mes, pot ser soci abonat al Teatre Cinema del Casal Montblanquí i anar a totes les sessions que vulgui.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp