Montblanc estrena el Festival Jordi Savall amb dos concerts

Santa Maria i Sant Francesc es van omplir per acollir la música de Jordi Savall en directe

Montblanc ha estrenat, aquest cap de setmana, la segona edició del festival Jordi Savall amb dos concerts a Santa Maria i Sant Miquel. Després de passar per Montblanc, el festival farà parada a Poblet el 5 d’agost i a Santes Creus de l’11 al 15 d’agost.

A Montblanc s’havien de celebrar tres concerts, però el que estava previst per dissabte a Sant Miquel es va suspendre a causa de la Covid. El concert s’ha reprogramat i es farà el proper 13 d’agost a Santes Creus a les 12 del migdia.

L’Ajuntament de Montblanc valora molt positivament l’assistència de públic. Asseguren que s’han venut el 90% de les entrades. Divendres van assistir al concert més de 300 persones, i aquest diumenge unes 400. L’equip de govern ja ha anunciat la voluntat de seguir apostant pel festival Jordi Savall.

L’estrena del festival es va fer divendres a l’església de Santa Maria, amb l’actuació de Jordi Savall amb els grups Hesperion XXI i la Capella Reial de Catalunya. Divendres, el concert va interpretar peces del codex de Las Huelgas, un manuscrit que avarca peces del segle XII al XIV compostes totes per dones.

I diumenge l’antiga església de Sant Francesc acollia el concert de cloenda, també amb Jordi Savall dalt de l’escenari, en aquesta ocasió per interpretar les músiques del renaixement vinculades a la Corona Catalanoaragonesa i al Regne de Nàpols.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp