EFMR

Montblanc fa una crida per tallar la N-240 aquest diumenge

La concentració es fa per reclamar la represa de les obres de l'A-27

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha anunciat aquest dijous la mobilització que diumenge tallarà intermitentment la N-240 a partir de les 18 h amb l’objectiu de reclamar la represa de les obres de l’A-27. La concentració comptarà amb el suport del Consell Comarcal, dels ajuntaments dels municipis de la Conca i de comarques veïnes i d’organitzacions del territori per denunciar la deixadesa d’unes obres que van licitar-se ja fa 10 anys, però que no han avançat.

Josep Andreu i Jordi Albalat, regidor de l’Ajuntament de Montblanc, han comparegut aquest matí a la Sala de Plens de Montblanc per criticar la falta d’interès del Ministeri de Foment en les obres de l’A-27 i la construcció del túnel del Coll de l’Illa. “Ens estan prenent el pèl”, ha expressat Andreu quan ha afirmat que no hi ha data per a la represa dels treballs. Davant d’això el consistori montblanquí ha programat una concentració per aquest diumenge 23 de juliol en què es tallarà la N-240, just a l’alçada de la rotonda d’accés a l’AP-2. Les interrupcions del trànsit seran de cinc minuts i es produiran a les 18 h i a les 18.15 h.

D’aquesta manera, ha explicat l’alcalde de Montblanc, es podrà visibilitzar el malestar de la població que es veu afectada per la sobrecàrrega de trànsit de la N-240 i els accidents de trànsit que, en alguns casos, han provocat víctimes mortals. Davant d’aquesta situació, Josep Andreu ha avançat que el consistori està estudiant presentar una querella contra el Ministeri de Foment per no posar remei a la problemàtica.

L’alcalde ha remarcat que existeix una disposició pressupostària per aquestes obres però que no s’executen per falta de voluntat. “Aquest govern del PP és, a part d’altres moltes coses, una nul·litat absoluta en l’obra pública en el nostre país i el túnel de Coll l’Illa seria la cirera que acabaria de guarnir aquest pastís d’ineficàcia, de falta de paraula i de desinterès que tenen respecte a les infraestructures del nostre país”, ha expressat Andreu.

Josep Andreu també ha lamentat que les explicacions que s’han donat des de Foment i des dels responsables tècnics de l’obra no coincideixen. D’una banda, ha exposat, els tècnics van assegurar-li que les obres estan aturades perquè s’ha detectat la presència de pissarra tova a la zona i que això podria fer replantejar el projecte. Mentre que, des de la delegació a Catalunya del Ministeri de Foment, s’apuntava a Acciona com a responsable de l’aturada del projecte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp