Montblanc ja prepara la catorzena edició de Clickània

Tindrà lloc els dos propers dos caps de setmana, el 8 i 9 i 15 i 16 d'octubre

Després de la ceràmica, els clicks. L’antiga església de Sant Francesc ja es prepara per acollir la catorzena edició de Clickània, el festival de Playmobil, que tindrà lloc a Montblanc durant els propers dos caps de setmana, el 8 i 9 i 15 i 16 d’octubre.

El festival recupera el format d’abans de la pandèmia i ja no tindrà restriccions. Ja fa mesos que es poden comprar les entrades, que son gratuïtes per als menors de 6 anys, 2,50€ per als infants de 7 a 13 anys i de 5 euros per als adults.

L’antiga església de Sant Francesc seguirà sent el punt central de Clickània. L’accés es farà en dues franges horàries: de 10h a 14h i de 15h a 19h, amb una aturada per a la neteja de 14h a 15h. En aquesta edició es recupera la ubicació de les botigues especialitzades en aquest espai.

La nau central i les sales del claustre acolliran part de l’exposició de diorames temàtics. Els diorames que es podran contemplar enguany tenen aquests títols: Assetjament naval a l’illa de Malta, Batea victoriana, Gran castell de l’edat mitjana, La decadència de l’Imperi Romà, La Guerra del Francès a la conca del Francolí, S.O.S., Star Treck, els inicis i Un dia a l’hípica.

Als passadissos del claustre s’hi podrà veure l’exposició del seguici de Montblanc estrenada el 2019. És un projecte de José Miguel Lacasa i Marc Parès, amb la col·laboració d’Àlex Sala. A partir de quinze diorames es proposa un passeig per les actuacions que el seguici popular de Montblanc realitza a la plaça Major en motiu de la Festa Major, les Festes de Sant Maties i Corpus.

Com l’any passat hi haurà dos espais més amb diorames: el CIAR, Centre d’interpretació de l’Art Rupestre, on hi haurà el titulat La batalla d’Apros, i l’antic hospital de Sant Marçal, on hi haurà El món del circ i To be continued….

L’antic hospital de Santa Magdalena acollirà, un any més, els muntatges desl aficionats que participen al concurs de diorames. També torna el concurs del Click Amagat, que proposa un recorregut pels aparadors de les botigues de la vila per trobar els personatges de la Llegenda de Sant Jordi.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook