Montblanc ja té a punt el programa d’actes de Carnaval

Els actes tindran lloc del 8 al 13 de febrer

Montblanc viurà una nova edició del Carnaval del 8 al 13 de febrer de 2024. Aquest dimarts s’ha fet públic el programa d’actes i el cartell de l’edició d’enguany.

Els actes arrencaran el dijous 8 de febrer amb la inauguració de l’exposició de cartells satírics de Carnaval de Montblanc dels darrers 25 anys, que han estat creats pel dissenyador montblanquí Xavier Iborra. Es podrà veure fins al dia 13 a la sala Santfeliu.

L’endemà divendres és el torn del Carnaval a les escoles de Montblanc. Els alumnes de col·legi Mare de Déu de la Serra, Tilmar i Llar d’infants faran una rua a les 3 de la tarda de l’escola fins a Sant Francesc, mentre que els nens i nenes de la llar d’infants municipal Els Merlets faran la rua fins a la plaça Major a la mateixa hora. Els alumnes de l’escola Les Muralles, d’altra banda, faran una festa de carnaval al pati de l’escola.

El dissabte 10 de febrer es viurà el gruix d’actes. Al matí, a les 11, tindrà lloc el Carnaval Infantil a la plaça de Sant Francesc. Es farà la rebuda de Sa Majestat Carnestoltes XLVI i la Concubina, amb l’acompanyament de la xaranga ‘Sense nom’. La rua infantil recorrerà els carrers del centre històric fins a arribar a la plaça Major, on el Carnestoltes farà la lectura del manifest, que es podrà seguir en directe a Ràdio Montblanc.

En acabar, a la plaça es farà la popular xeringa montblanquina. “Volem mantenir aquesta tradició tan nostra, però la farem amb aigua reciclada i amb menys quantitat per adaptar-nos a les restriccions per la sequera”, ha dit el regidor de festes, Ramon de Domingo, sobre aquest acte tan genuí montblanquí.

Ramon de Domingo, regidor de cultura i festes de l’Ajuntament de Montblanc

A la tarda, la gran rua de Carnaval començarà a les 6 de la tarda. Sortirà de l’avinguda Doctor Folch i acabarà a la plaça de Sant Francesc, on els comparses i carrosses faran el seu lluïment. En acabar la rua, tindrà lloc el sopar popular de Carnaval al pavelló del Casal Montblanquí. Els tiquets per participar-hi tenen un preu de 15 euros i es poden adquirir al restaurant La Canal fins al 3 de febrer. Després del sopar hi haurà festa amb el grup de versions ‘Ruc’n’roll’ i el Dj. Juan Domínguez. Durant la festa s’entregaran els tres primers premis de les comparses de la rua.

Els actes s’acabaran el dimarts 13 de febrer amb l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltes. Durant tot el dia, la vetlla es farà a la plaça Major.

Les inscripcions per participar a la rua de Carnaval es poden fer a l’OAC de l’Ajuntament de Montblanc fins al dia 7 de febrer.

El cartell del Carnaval d’aquest 2024 ha estat creat per Xavier Iborra i té com a protagonistes els tres caps dels llista dels partits que van signar un acord per governar Montblanc. Es tracta d’una caricatura de l’alcalde, Oriol Pallissó, i dels seus socis Marc Vinya i Ramon de Domingo com si fossin tres tenors que estrenen la seva òpera prima.

El Carnaval és possible gràcies a la feina de la Comissió de Festes de Montblanc, a més d’entitats com El ball de Gitanes i Gitanos de Montblanc i dels Dimonis de Montblanc. També gràcies a la col·laboració de la Unió de Botiguers de Montblanc i els establiments Aviram Moix i l’Ull de la Vila, que atorguen premis a les colles participants a la passarel·la de lluïment de Sant Francesc. També destaquen una quinzena d’establiments de la vila que atorguen premis com ara sopars i dinars o vals de compra.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook