Ràdio Montblanc

Montblanc modifica el pla general per evitar els bars musicals al centre històric

Actualment no hi ha cap negoci d'aquest tipus a l'interior del recinte emmurallat

El ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat una modificació del Pla General del municipi que prohibirà la instal·lació de bars musicals, pubs i discoteques a l’interior del recinte emmurallat de la vila.

L’any passat, l’Ajuntament ja va aprovar suspendre, durant un any, els canvis de titularitat de llicències d’aquest tipus d’establiments. Llavors havia tancat el darrer pub que quedava obert al centre històric, i amb aquesta mesura l’Ajuntament va evitar que pogués canviar de mans.

Ara, un any després d’aplicar aquesta mesura, s’ha fet un pas més i s’ha aprovat modificar el Pla General del municipi perquè hi consti que no es podran fer canvis de titularitat de bars musicals, pubs i discoteques dintre la zona Perich, al centre històric de Montblanc. Tenint en compte que ara no n’hi ha cap d’obert, a efectes pràctics la mesura tanca la porta a obrir-ne algun de nou.

Com que actualment existeixen usos preexistents al planejament de pubs en la zona qualificada com a Antic Urbà, és voluntat del consistori montblanquí fer cessar aquests usos preexistents, per la qual cosa és necessari modificar el planejament per a regular-ho amb més grau de detall. Per tant, amb aquesta modificació de l’article 49, es prohibeixen les autoritzacions de canvis de titularitat de les activitats de discoteca, bars musicals i pubs en les zones qualificades com Antic Urbà i Eixample Residencial.

La mesura va ser aprovada amb 7 vots a favor de l’equip de govern (faltava un dels regidors) amb els vots en contra de la CUP i la FiC i l’abstenció del PdeCAT.

El regidor de la FiC, Toni Gutiérrez, argumentava el seu vot en contra destacant que “prohibir l’ús no és el camí adequat, no crec que sigui la solució. A més, i perquè només a la zona del centre històric i no en altres zones?. No entenc el criteri”. Per la seva banda, el regidor de la CUP, Roger Sosa, assegurava que “si no permetem aquest tipus de locals al centre, als joves i no tant joves tindran menys opcions per sortir i es veuran obligats a agafar el cotxe amb el risc que això comporta”.

L’alcalde, Josep Andreu, assegurava que “aquesta regulació no afecta a la Casa d’Andalusia o a l’Ateneu Popular. L’any passat es va donar un problema de conflictivitat amb els veïns, i això és una qüestió preventiva, i ara no tenim cap iniciativa d’obrir un negoci semblant al centre històric”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp