Cedida

Montblanc organitza una jornada per recuperar la vegetació a la llera del riu Francolí

Es farà aquest dimarts entre les 10 del matí i les 5 de la tarda, amb dinar inclòs pels participants

L’Ajuntament de Montblanc continua treballant en la millora de la llera del riu Francolí. Per aquest dimarts s’ha organitzat una jornada de voluntariat, la darrera de l’any, amb l’objectiu d’eliminar canya de la zona. Després, al gener, es farà una altra actuació per plantar arbres autòctons.

L’activitat començarà a les 10 del matí i acabarà a les 5 de la tarda, i inclou un dinar ecològic. Els participants que en tinguin, poden portar eines, així com guants. Les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic amb les vostres dades a info@assoc-cen.org o per SMS o WhatsApp al número 638 065 24.

L’Ajuntament de Montblanc i l’associació CEN fa més d’un any que treballar en la recuperació de la vegetació de riber del Riu Francolí a Montblanc, i fent un camí per apropar-hi la gent. Aquests dies s’està treballant al marge dret del Francolí, entre el Pont Vell i el Molí del Pas.

Ara, el primer pas és eliminar la gran quantitat de canyes que hi ha per després poder plantar els arbres propis de la vegetació de ribera i iniciar així la successió cap a la vegetació potencial. Els alumnes de l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus van fer molt bona feina en aquesta zona però encara queda molt per fer.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte “Camí del Francolí” i inclou encara més actuacions. El diumenge 17 de gener, de 10 del matí a 1 del migdia, es farà a Montblanc una reunió de la xarxa de voluntariat ambiental. El diumenge dia 24 es farà una actuació de millora de la vegetació de riber del Riuot, eliminant canya, i el diumenge dia 31 de gener es farà una nova actuació de millora al riu Anguera, amb una planta popular al meandre del Martí

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp