Arxiu

Montblanc ovaciona Mercè Arànega en l’estrena d”Un cel de plom’

Les dues representacions van omplir el teatre del Centre Parroquial en l'inici de la gira el passat dissabte

L’estrena a Montblanc de l’obra ‘Un cel de plom’ va omplir dissabte les dues representacions que es van fer al teatre del Centre Parroquial. Amb una Mercè Arànega immensa, l’obra està basada en la novel·la de la montblanquina Carme Martí sobre la vida de Neus Català, la darrer supervivent del camp d’extermini de dones de Ravensbrück. Montblanc acollia l’estrena de la gira, que recorrerà tot el país durant els propers mesos.

Les entrades per veure l’obra es van acabar mitja hora després de posar-les a la venda. Això va obligar a l’Ajuntament i la productora a programar un segon espectacle, que es va fer a les 7 de la tarda del mateix dia. Aquest passi també es va omplir.

Sota la direcció de Rafel Duran i amb l’adaptació de Josep Maria Miró, ‘Un cel de plom’ és un viatge al passat ple de sentiments i emocions que van captivar al públic durant setanta minuts. Mercè Arànega va omplir l’escenari de passió i sentiments recordant la figura de Neus Català i la seva lluita abans i després de passar pels camps d’extermini. La platea va fer una llarga ovació a l’actriu, que va voler compartir l’èxit de l’obra amb la montblanquina Carme Martí, que va acabar pujant a l’escenari enmig dels aplaudiments del públic.

Carme Martí destacava la gran feina realitzada i explicava que “l’adaptació era molt complicara, eren 330 pàgines condensades en 30, i era una història molt llarga i molt complexa i ho han sabut fer molt bé”. Martí afegia que “la Mercè no imita a la Neus Català, el que fa és transmetre la seva veu, i crec que això és molt positiu per part de la direcció. La Mercè Arànega és immensa”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp