Montblanc participa en el procés de creació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades

Dissabte es va fer una trobada a Montblanc amb tècnics de la Generalitat

Encara queden, si fa o no fa, dos anys per veure fet realitat el nou Parc Natural de les Muntanyes de Prades. Mentrestant, però, es continuen els passos previs per donar forma al catorzè espai d’aquestes característiques a Catalunya. Montblanc ha estat aquest cap de setmana el 19è dels 22 municipis englobats dins el projecte del parc que han acollit una consulta prèvia oberta a la ciutadania.

Responsables polítics, propietaris de terrenys implicats o professionals que treballen a la zona han intercanviat les seves opinions sobre com ha de ser el nou Parc Natural de les Muntanyes de Prades. Unes paraules que han escoltat molt atentament des de la Generalitat i que els han d’ajudar a donar forma al projecte. De fet, a l’acte d’aquest dissabte hi va participar la directora del Departament d’Acció Climàtica a Tarragona, Glòria Tibau.

Per davant hi haurà molta feina per generar consens envers les diferents posicions i interessos de la gent que està lligada, d’una manera o altra, a aquest espai; el parc ha de ser un gran paraigües comú. La de convertir les Muntanyes de Prades en un Parc Natural és una reivindicació històrica; la d’ara es veu com una oportunitat d’or, també des de Montblanc, municipi amb més hectàrees implicades. El regidor de medi ambient, Santi Porta, destaca que “Montblanc vol ser una de les portes d’entrada al futur parc natural. Ho posarem fàcil perquè sigui una realitat el més aviat possible”.

El camí al davant és clar: a mitjan març acabarà la consulta pública, que anirà seguida de la redacció del pla d’usos i gestió, una nova ronda de debats més tècnics i l’exposició pública. Tot plegat acabarà amb la proposta final que arribarà al Parlament.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook