Montblanc podrà sancionar qui utilitzi incorrectament l’àrea d’emergència de contenidors

El Consell Comarcal de la Conca és qui controlarà les càmeres de videovigilància

L’Ajuntament de Montblanc podrà sancionar les persones que utilitzin de manera incorrecta l’àrea d’emergència de contenidors, situada a tocar de la deixalleria.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que presta el servei de recollida de brossa, ha aprovat modificar el conveni amb l’Ajuntament de Montblanc. Amb aquesta modificació, el Consell Comarcal tindrà la competència d’accés a les càmeres de videovigilància col·locades a l’àrea d’emergència i posarà en coneixement de l’Ajuntament aquells actes que puguin constituir possibles infraccions.

Davant d’això, l’Ajuntament de Montblanc podrà sancionar l’usuari que utilitza malament l’àrea d’emergència.

Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal de la Conca

Cal destacar que, tot i que la majoria dels usuaris i usuàries utilitzen correctament el servei, algunes persones encara dipositen els seus residus a les àrees d’emergència o al costat dels contenidors de vidre, de manera descontrolada i sistemàtica.

Aquesta situació, no només suposa una major despesa en la neteja d’aquests punts, sinó també un focus de problemes d’higiene i molèsties. Per intentar solucionar aquest problema, el Consell Comarcal va instal·lar les càmeres a l’àrea d’emergència de Montblanc.

Cal recordar que les àrees d’emergència són un servei al qual cal recórrer de manera puntual dipositant la brossa separada correctament i de manera excepcional en cas que no es pugui treure el residu el dia que toqui el porta a porta. Durant els pròxims mesos, es dotaran totes les àrees d’emergència amb més càmeres de videovigilància.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook