Ràdio Montblanc

Montblanc posa en marxa la seva primera estació de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

S'hi poden connectar dos vehicles a la vegada

Montblanc ha posat en marxa la primera estació de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics del municipi. L’empresa reusenca Etecnic ha estat la responsable de la seva instal·lació, que ha tingut un cost de 38.000 euros.

L’alcalde, Josep Andreu, la va inaugurar el passat divendres, tot just abans d’arrencar la Setmana Medieval. Ho va fer acompanyat de responsable de l’empresa, d’alguns regidors i també d’un montblanquí que disposa d’un vehicle elèctric i que va poder provar la nova estació.

Es troba al carrer Muralla Santa Tecla, en un dels pàrquings habilitats a tocar de la muralla. Es tracta d’una estació que permet la recàrrega d’un vehicle en només 20-40 minuts. A més, té la capacitat de poder subministrar mitjançant un quadre existent de Baixa Tensió la potència que requereix aquest equip, que és de 55 kw i també pot oferir càrrega en mode 3 (AC) i mode 4 (DC), simultàniament. També s’ha instal·lat un mòdul de recàrrega semiràpida per la possibilitat de recarregar un vehicle elèctric en 2-4 hores.

L’estació de recàrrega permetrà connectar dos vehicles elèctrics simultàniament: un en corrent contínua (DC), on la potència màxima de consum és de 50kw, i un en corrent alterna (AC), on la potència màxima de consum és de 43 kw. És important destacar que, en cas que es trobin dos vehicles endollats al mateix moment, l’estació de recàrrega realitza un repartiment de potències. De cara a fer la previsió de potència, s’ha utilitzat la potència màxima admissible per l’estació de recàrrega ràpida, que és de 55 kw.

Per a senyalitzar l’emplaçament, s’ha col·locat una senyalització horitzontal amb pintura, que delimita i indica les places d’aparcament per a vehicle elèctric.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp