Ajuntament de Montblanc

Montblanc posa en marxa nous cursos de formació per a persones nouvingudes

També neix el projecte 'Montblanc acull' per donar la benvinguda als nous vilatans

Montblanc estrenarà aquest any nous cursos de formació adreçats a persones nouvingudes. L’Ajuntament i el Consell Comarcal han programat tres cursos diferents, dos d’ells de nova creació.

Enguany es durà a terme la quarta edició del curs ‘Coneix, aprèn i comparteix’, que organitza l’Ajuntament i que té l’objectiu d’oferir als alumnes les competències lingüístiques en català bàsiques per aconseguir un bon arrelament al municipi. El curs ha tingut una bona resposta els darrers anys, amb una trentena d’alumnes, però s’havia detectat la necessitat d’implantar cursos d’altres característiques.

Així, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Montblanc han programat dos cursos més, un d’ells sobre orientació i orientació laboral i un altre sobre coneixement de la societat catalana i montblanquina. De fet, s’han posat en marxat d’acord amb la llei d’acollida de persones immigrades aprovada l’any 2010. La tècnica d’immigració de Consell Comarcal, Laia Garcia, ha destacat que “poc a poc hem anat fent el desplegament de la llei, a mesura que el Departament hi ha anat destinant recursos”.

El primer taller que començarà serà el taller de coneixement de la societat catalana que s’impartirà els dimarts de 9.15 a 10.45 h del matí, i que s’iniciarà el dia 6 d’octubre. Alguns dels continguts que s’impartiran durant el taller seran el coneixement de l’entorn més proper (tradicions montblanquines, festes populars, etc.), el sistema polític i administratiu, drets i deures fonamentals i els serveis públics, entre d’altres.

I aquella mateixa setmana, el dia 9 d’octubre, començarà el taller d’orientació laboral, els divendres de 9.15 a 1.45 h del matí. Els alumnes que assisteixen a aquest taller coneixeran el funcionament del mercat laboral al nostre país, on adreçar-se per trobar feina i aprendran a elaborar el seu currículum.

Nou servei d’acollida
Amb la posada en marxa d’aquests cursos, l’Ajuntament de Montblanc també estrena el projecte ‘Montblanc acull’, amb l’objectiu d’atendre tots aquells ciutadans que arribin a la vila, independentment del seu país d’origen. “La voluntat és acollir als nous vilatans i informar-los de tots els serveis necessaris”, explica el regidor benestar social, Oriol Pallissó. Un agent d’acollida atendrà a tots les persones interessades el segon dimarts de cada mes des de l’Ajuntament de Montblanc, amb una entrevista personalitzada i fent entrega a la persones nouvingudes de tota la informació necessària, recursos i serveis de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp