Arxiu

Montblanc preveu tancar l’accés amb cotxe al centre històric per poder votar

En el cas més advers, l'Ajuntament preveu instal·lar les urnes a la plaça Major aquest diumenge

L’Ajuntament de Montblanc ha garantit que el proper diumenge es votarà a Montblanc tot i la suspensió per part del Tribunal Constitucional del Procés Participatiu convocat per aquest diumenge. El lloc de votació designat per la Generalitat és l’Institut Martí l’Humà. Tenint en compte, però, el nou escenari, el consistori ja s’ha mobilitzar per garantir que diumenge es pugui votar.

L’alcalde, Josep Andreu, ha assegurat que si el Govern central acaba, no només prohibint la consulta sinó utilitzant també les forces de seguretat per evitar que la gent voti, a Montblanc es faran les votacions a la plaça Major, on s’instal·laran les urnes.

L’alcalde ha fet una crida als montblanquins i als joves del municipi perquè es concentrin a la plaça Major “per defensar el dret a decidir i posant les urnes al carrer”. Assegura que “lluitarem perquè no ens impedeixen l’exercici del dret a decidir i en això estem totalment avocats i convençuts que ho portarem fins a l’últim terme”.

Andreu ha dit, fins i tot, que en aquest cas més advers, es tancarà l’accés amb vehicle al centre històric per evitar que es pugui entrar amb cotxe i que només s’hi pugui accedir a peu. L’alcalde s’ha mostrat confiat. L’alcalde, de fet, ha dit que “es farà un dia de la mobilitat sostenible perquè només es pugui anar a peu pel centre històric”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp