Montblanc recupera la festa de Cap d’Any i estrenarà recorregut de la cavalcada de Reis

L'encesa de llums del 2 de desembre donarà el tret de sortida als actes de Nadal

Montblanc donarà el tret de sortida als actes de Nadal el proper divendres 2 de desembre amb l’encesa de llums a la plaça Major. Serà l’inici d’unes festes que arriben amb diverses novetats. Entre elles, la festa de Cap d’Any, que torna de la mà de l’Associació Juvenil Barjaula a la plaça de Sant Francesc.

Una altra novetat és l’estrena del nou recorregut de la cavalcada dels Reis Mags d’Orient del 5 de gener. Sortirà de la plaça de Sant Francesc i acabarà a la plaça Major, passant per carrers per abans no havia passat, com el carrer Josep Maria Poblet.

Santi Porta, regidor de festes de l’Ajuntament de Montblanc

El divendres dia 2 l’encesa de llums anirà acompanyada de la música de la Bandarra Street Orquestra. En acabar, hi haurà un berenar sopar solidari per La Marató de TV3 a Sant Francesc, amb la col·laboració de Càritas Montblanc.

Del programa d’actes destaca també la Fira de Nadal que la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc farà a la plaça de Sant Miquel el dijous 8 de desembre. També hi haurà cantada de Nadales de la Coral Flor de Lis el diumenge dia 11 de desembre o del Coro Rociero de la Sierra el dia 16 de desembre.

Porta destaca alguns dels actes del programa

Els actes més tradicionals de les Festes de Nadal arrencaran el dia 24 amb el Caga Tió a la plaça Major de Montblanc. Els dies 27 i 28 tindrà lloc el Parc de Nadal a l’antiga església de Sant Francesc i el dia 31 serà el torn de l’Home dels Nassos. La darrera nit de l’any tindrà també esport amb la Sant Silvestre montblanquina, i després la Festa de Cap d’Any de Barjaula amb els Djs Sergi Domene, Hector Ortega i Edgar Manchado.

El diumenge dia 1 de gener serà el torn de les Patgesses Carteres, que recolliran les cartes dels nens i nenes de Montblanc. I en aquest programa d’actes no hi faltaran les representacions de Els Pastorets, que tornen per fi als escenaris després de dos anys marcats per la pandèmia.

L’Ajuntament, d’altra banda, reduirà les hores d’encesa de les llums de Nadal com a mesura d’estalvi energètic. Entre setmana obriran en horari comercial i el cap de setmana fins a les 12 de la nit.

Porta explica els horaris dels llums de Nadal
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook