Josep Morató/EFMR

Montblanc recupera la festa dels Tres Tombs

Es farà aquest diumenge 20 de maig amb la participació d'una seixantena de cavalls

Montblanc recupera, aquest diumenge, la festa dels Tres Tombs. Històricament, a Montblanc s’havien celebrat dues festes dedicades als cavalls i als carruatges: al gener per Sant Antoni Abat, i a l’abril amb els Traginers.

L’any 2010 va ser el darrer que es van celebrar i un grup de gent vinculada al món de la hípica ha decidicit recuperar la festa, amb el suport de l’Ajuntament. La festa dels Tres Tombs es farà aquest diumenge 20 de maig pels carrers de Montblanc i comptarà amb la participació d’una seixantena de cavalls, a més de carros i cotxes de cavalls. Gerard Vallverdú, del Club Hípica Conca de Barberà, una de les entitats que participa en l’organització, destaca que “hi ha un bon planter de gent jove que hi vol participar, i hem cregut que ara era el moment de recuperar-ho”.

No ha estat fàcil trobar una data, tenint en compte que la gran quantitat de tres tombs que es realitzen a tot Catalunya. De moment enguany es farà aquest mes de maig, i de cara a l’any vinent s’estudiarà si es manté la data o se’n busca una altra.

Des de l’Ajuntament valoren molt positivament el retorn d’aquesta festa. El regidor de cultura, Jordi Albalat, destaca que “sempre havíem dit que a Montblanc fèiem sis tombs, per Sant Antoni i amb els traginers. Ara feia anys que no en teníem cap, i estem contents de que es recuperi aquesta tradició que va ser molt important a la vila”. A més, durant els Tres Tombs d’aquest any, es farà un homenatge als organitzadors de Sant Antoni i dels Traginers en reconeixements a la seva tasca.

Els cavalls sortiran del carrer Senan i passaran pel centre del municipi. A la plaça Major faran entrega de recordatoris i el recorregut acabarà a la plaça de Sant Francesc, on tindrà lloc el dinar de germanor de tots els participants.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp